Endelig nytt sjøfly i Bangladesh

«Flyet er her! Det er nesten surrealistisk å se det lande ved hangaren etter to år med hardt arbeid. Dette markerer starten på en ny tid her, og vil gjøre MAFs program mer effektivt de neste 20 årene», forteller programleder Mark Blomberg.

Bangladesh er hjem til 158 millioner mennesker og er et av verdens fattigste land. Rundt 75 prosent av befolkningen bor i fjerntliggende områder. Å reise over land vanskelig på grunn av de mange elvene, og behovet for å veksle mellom land- og vannbårne transportformer gjør reiser utrolig tidkrevende.

 

De totalt 8.000 kilometer med elver som dekker en tredjedel av Bangladesh, er en stor barriere for landets utvikling. Med sjøfly kan MAF lande på vann i isolerte områder, og reiser som tar to dager på bakken kan utføres med sjøfly på 1 time. 

En rekke medisinske prosjekter, inkludert fire flytende sykehus, er avhengige av MAF-flyreiser for å transportere medisinsk utstyr, leger og kirurger. Dette sparer verdifull tid og øker antall operasjoner de kan utføre.