Imanyas reddende engler

– I vår kultur blir barn forsømt, men de er like verdifulle som alle andre, sier Joseph Gamara.

Den lille jenta var seks måneder gammel da moren hadde et ærend i landsbyen Abalwa i Sør-Sudan. Inne i hytta, bygget av leirvegger og halmtak, var det en bålplass til matlaging. Imanya våknet og begynte å gråte, og krabbet inn i bålet på leting etter moren. Føttene ble så alvorlig skadet at sykehuset i Torit ikke kunne berge dem.

Det ble en tragedie for den lille jenta – og for familien, som ikke lenger klarte å se på henne som et vanlig menneske. Hun ble familiens skam, og en byrde for moren. Imanya ble holdt inne, kjeftet på og mishandlet i flere år – hver dag ble en bekreftelse på at hun var verdiløs og ubrukelig.

Vendepunktet som forandret alt

I 2015 gikk tilfeldigvis rektor ved Joseph Gamara, fra Airport View Primary School, forbi huset. Han hørte noen bli straffet og skjelt ut for å være i veien, og en jente som ropte gråtende: – Du er årsaken til mine problemer, hvis du hadde passet på meg, så hadde jeg ikke blitt brent.

– Jeg kunne ikke slippe det jeg hadde hørt og måtte finne ut hva dette handlet om, så jeg tok kontakt med familien, forteller Joseph. I løpet av de neste to årene overtalte Joseph moren til å la Imanya få begynne på skolen. – Det var sterkt å se Imanya leke med andre barn for første gang, det ble starten på et nytt liv for henne, forteller Joseph.

MAF-fly til Juba

Joseph fikk kontakt med en klinikk som lagde proteser, og i mai 2018 fløy de til Juba. Seks år etter ulykken fikk den lille jenta proteser på bena, etter tre måneder med trening klarte hun selv å gå.

– Jeg kjøpte en trehjulssykkel i Juba, slik at hun kunne komme seg lett til skolen. Etter kort tid bestemte hun seg for at hun skulle gå uten hjelp. Nå har Imanya venner på skolen, og hun kan til og med klatre i trær. Jeg takker Gud, og alle dere i MAF for den hjelpen Imanya har fått.

Det er for slike historier vi letter et fly hvert fjerde minutt. På vegne av Imanya og Joseph vil vi takke for din uvurderlige støtte – uten deg ville ikke dette vært mulig.