Siste artikler

Foruten styreleder Rebecca Hansen og MAF-ansatte, var den norsk-kongolesiske artisten Mogishu tilstede, samt Trine Rein og tidligere nesleder i nobelkomiteen, Henrik Syse. Tilstede var også Stig Stordal, bistandsleder i Pinsevennenes ytremisjon (PYM).

MAF OG DR. MUKVEGE

En mild mann med et fast håndtrykk entrer møterommet på et hotell i Lillestrøm. Den varme stemmen fra den ydmyke mannen fyller raskt rommet med sin tilstedeværelse. I anledning Dr. Denis Mukwege sitt norgesbesøk har MAF samlet et knippe representanter til et frokostmøte med den respekterte fredsprisvinneren.

Blant frokostgjestene er tidligere nestleder i Nobelkomiteen, Henrik Syse, som for fire år siden var med på å dele ut fredsprisen til Dr. Mukwege, samt MAFs ambassadør Trine Rein, som har fremhevet «Luftbroen» på sine julekonserter de siste årene.

– Jeg vil virkelig takke dere alle for det dere gjør. Mens vi sitter her er det vanskelig å forstå hva som skjer i de store skogene i DR Kongo, hvor det ikke er veier. Folk lever i en forferdelig situasjon, og det at jeg får muligheten til å jobbe med MAF, betyr at vi kan koble mennesker sammen. Gjennom dette samarbeidet kan vi si til de som trenger hjelp: «Vi er dine medmennesker, selv om du er i jungelen og ikke har tilgang på hjelp, bryr vi oss fortsatt om deg.» Mye av kommunikasjonen mellom Panzi-sykehuset og distriktene går via kirker og lokale organisasjoner. Men de store avstandene, farlige veiene og den ødelagte veginfrastrukturen gjør det risikabelt å reise langs bakken.

– Ved Panzi-sykehuset blir vi ofte oppringt av kirker eller lokale organisasjoner som ber oss hjelpe dem å frakte pasienter til sykehuset. Det er trist når du føler at du ikke kan hjelpe, men sammen med MAF så åpnes nye muligheter, sier han.

 

Et lovløst samfunn

De gjentatte krigene og voldssyklusene som har herjet i DR Kongo i 25 år har ifølge FN vært de dødeligste siden andre verdenskrig. Over seks millioner dødsfall, millioner av fordrevne og flyktninger, og hundretusenvis av kvinner voldtatt. Et stort problem er opprørsgrupper som får operere fritt, og de blir utstyrt med våpen fra stater og store selskaper som vil ha en bit av de rike naturresursene i det fattige landet.

– Vi står foran store utfordringer. Siden begynnelsen av dette året har opprørsgruppen M23 kommet styrket tilbake, selv om de ble beseiret i 2012. Den gangen var de frie til å drepe, ødelegge og voldta. Og nå, ti år etter, fordi ingen stiller dem til ansvar for det de har gjort, kan de igjen operere fritt. På grunn av straffefrihet, så lever vi i et lovløst samfunn der opprørsgrupper som M23 kan gjøre som de vil, sier Dr. Mukwege.

Ved Panzisykehuset opereres 3000 kvinner i året. 60 000 kvinner har siden starten i 1999 fått hjelp gjennom arbeidet. Mukwege forteller videre om en økning i antall barn som trenger hjelp.

– Før var det i hovedsak voksne som kom til sykehuset, nå blir heller ikke barn beskyttet i samfunnet. Hver dag opererer vi et barn under fem år, forteller han.

 

Fredsprisen setter seksualisert vold på dagsorden

Hele sitt voksne liv har menneskerettighetsaktivisten Mukwege reist verden rundt og fortalt verdensledere om situasjonen i DR Kongo. Da han mottok fredsprisen, fikk han en enda større plattform. Selv var han deltakende under drøftelsene av resolusjon 2467, som ble vedtatt i FNs sikkerhetsråd i 2019.

I samtalen trekker han frem resolusjonen som en milepæl, og et direkte resultat av fredsprisen som han delte med Nadia Murad, som selv var et offer for seksualisert vold under Den islamske stat (IS). Resolusjonen går ut på i større grad å kunne stille de som utøver seksualisert vold til ansvar for sine handlinger. Den setter også overlevende etter seksu-alisert vold i sentrum, og det gis støtte i deres kamp for å kunne leve sitt liv i verdighet. Resolusjonen fokuserer også på tidligere glemte grupper av ofre, som barn født som følge av voldtekt.

– Jeg har reist overalt med denne fredsprisen, og vi har gjort mange fremskritt, men det er fortsatt en lang vei å gå. Barn som er født etter voldtekt har ikke kunne ta navnet til faren, fordi faren er en mann som har voldtatt moren, og kanskje drept familien. Det er vanskelig for et barn å ikke ha noen tilhørighet. Nå, med dette vedtaket gjør vi det mulig at disse barna kan få et navn, forteller Dr. Mukwege.

 

Dr. Mukwege forteller om den utfordrende situasjonen i DR Kongo under frokostmøte i Lillestrøm i januar.

Å få verdigheten tilbake

– Å få verdigheten tilbake til disse kvinnene er svært viktig, for hvis du ikke har verdighet så kan du ikke gå til retten i DR Kongo. Vi behandler våre pasienter fysisk og psykisk og gir dem mulighet til å starte en bedrift. Når de føler seg sterke nok, så kan de kreve rettferdighet, sier han.

– Vi er veldig glade for etableringen av et globalt fond som støtter kvinners mulighet til å gå til retten, der myndighetene ikke vil eller kan støtte dem. Dette er på grunn av Nobels fredspris, sier Dr. Mukwege. Tidligere nestleder i Nobelkomiteen, Henrik Syse, bekrefter viktigheten av å gi verdighet tilbake til voldsofre, og å skape internasjonal oppmerksomhet rundt straffefrihet.

– Dette er unikt viktig. Kollegene mine ved Institutt for fredsforsking i Oslo (PRIO) har også arbeidet med utfordringene rundt barn født etter voldtekt. Dette reiser viktige spørsmål om verdighet, og jeg tror vi alle er opptatt av hva vi kan gjøre for å skape oppmerksomhet rundt dette og hjelpe de menneskene det handler om. Vi trenger også mer internasjonal oppmerksomhet rundt spørsmålet om straffefrihet, som Mukwege er så opptatt av, og vi må aldri gi opp å minne folk om hvor avgjørende dette er, sier Syse.

 

Tror fred er mulig

Daglig leder i MAF Norge, Willy Ludvigsen, peker på hvor viktig det er å engasjere personer som kan snakke med politikerne.

– MAF kan fly kvinner til sykehus og legeteam ut i jungelen, men hvis ikke den politiske situasjonen endrer seg, så vil vi ikke se en langvarig løsning, sier Ludvigsen, som selv er oppvokst i DR Kongo.

Til tross for den mangeårige krigen og den spente situasjonen i landet, har Dr. Mukwege tro på at fred er mulig.

– Jeg har reist overalt for å snakke, fordi jeg tror Samarbeidet med MAF gjør det mulig å frakte kvinner utsatt for seksualisert vold fra jungelen til sykehuset i Bukavu på kort tid.

Fred i DR Kongo er mulig. Dette handler ikke om kampen mot stammene, dette handler om mineraler og store verdier. Alle ønsker å kontrollere dette mineralet, og den eneste måten å prøve å få tak i det på, er bruk av makt. Jeg er kanskje naiv, men kan de ikke ta mineralet uten å voldta og ødelegge mennesker for det?

– For å få fred må vi alle slå oss sammen og løfte våre stemmer, sier Mukwege og kikker rundt frokostbordet, og fortsetter: – Jeg vet at dere gjør det, men be også mennesker dere møter om å bruke stemmen sin. Stemmen er den viktigste måten å skape forandring på, og den eneste muligheten til å kunne bygge denne bevegelse fra bunnen og opp. Om vi kan få tusenvis av nordmenn som sier: «Det kongolesiske folket trenger fred,» så vil politikerne lytte. Takk til alle dere som bruker stemmene deres, sier Dr. Mukwege. Luftbroen frakter mobile helseteam

Willy Ludvigsen forteller at vi har fått inn mange gaver fra generøse givere både i Norge og Sverige til arbeidet med «Luftbroen», noe som gjør operasjoner mulig i tiden fremover. Byggingen av en flystripe i Lemera er en del av en langsiktig plan, men Mukwege forteller at det først må prioriteres flyvninger for å frakte medisinske team ut i jungelen.

– Vi har nå tre mobile team med kirurg, sykepleiere og psykolog som kan dra ut i jungelen, og det er store behov. I Kalemie og Kasai er det 2000 kvinner som trenger hjelp. Vi kan ikke ta med alle til sykehuset i Bukavu, men hvis vi kan frakte teamene ut i jungelen og operere der, så tar vi med kvinner som trenger mer komplisert behandling tilbake til Bukavu, sier fredsprisvinneren.

 

FN-resolusjon 2467 fokuserer på tidligere glemte grupper av ofre, som barn født etter voldtekt.

Vera fikk nytt håp

Som et eksempel på håp trekker Mukwege spesielt frem Vera.

– I fjor brakte dere en kvinne til oss, og da jeg først så henne kunne jeg ikke forestille meg at hun ville overleve. Bare for to uker siden, før jeg forlot DR Kongo, møtte jeg henne igjen. Jeg så hvordan hun smilte, sang, danset – og var så glad for å være i live. Jeg tror, uten MAF sitt bidrag, så ville hun ikke overlevd, sier Mukwege.

– Vi er klare til å bringe Vera tilbake til Shabunda så snart det er mulig. Det vil være en stor glede for MAF, sier Willy Ludvigsen.

– Sammen gir vi håp til de isolerte, og sier: «Vi ser deg, og vi bryr oss om deg!» 

Så tusen takk til dere alle – hos Panzi kan vi ikke oppnå et virkelig resultat uten deres støtte. Dette betyr mye for personalet mitt, og for pasientene, avslutter Dr. Mukwege.

Samarbeidet med MAF gjør det mulig å frakte kvinner utsatt for seksualisert vold fra jungelen til sykehuset i Bukavu på kort tid.

Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Siste artikler og historier
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Alle
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Årsmøte i MAF (NB! Fly-inn er avlyst!)

Velkommen til «fly-in + årsmøte» Velkommen til Hamar Lufthavn 8. juni PROGRAM:Kl. 11:00 Fly innKl. …

Les artikkelen
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya

Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya Tunge regnskyll har forårsaket alvorlige oversvømmelser som har ødelagt aktive …

Les artikkelen
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO

BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO Dr. Denis Mukwege ble i 2018 ble …

Les artikkelen
En (melke) dråpe i havet

Stanken river i nesen og støyen er øredøvende. Engasjerte barn trenger inn på meg fra …

Les artikkelen
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester

Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester Overveldet av spenning jublet og danset befolkningen, …

Les artikkelen
Eivind Lindtjørn forteller: Tsjad – en åpen dør

Tsjad – en åpen dør Eivind Lindtjørn Eivnind LIndtjørn Siste artikler Tsjad er den største …

Les artikkelen
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing

Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing -Hvordan endte dere opp her i MAF? Sander: – …

Les artikkelen
«Senisim pasim» stopper dødelig vold

Senisim Pasin – stopper dødelig voldspiral   – Livet er noen ganger enormt urettferdig», sier …

Les artikkelen
Maria Solheim: Kjærlighet i luften

Madagaskar! Helt siden jeg var barn har jeg tenkt at det har vært noe tiltrekkende …

Les artikkelen
Stort behov for hjelp til flyktninger

Mandag 17. juli lettet et MAF-fly fra Juba internasjonale lufthavn i Sør-Sudan med ett tonn …

Les artikkelen
Leder: Verden er et vakkert sted (for noen)

Det er lett å glemme at verden er fenomenalt skapt i sin mangfoldighet og rikdom …

Les artikkelen
«Fly-inn» på Starmoen går ut i år

Kjære alle sammen! Av ulike grunner blir det dessverre ikke arrangert «fly-inn» på Starmoen i …

Les artikkelen
Flyktningkrise i Sør-Sudan! MAF flyr inn hjelp nå

MAF intensiverer nå innsatsen for å hjelpe i den humanitære krisen, og støtte organisasjonene som …

Les artikkelen
Pelua skaper muligheter for sitt folk

Som barn fikk masai-gutten Pelua ikke muligheten til å begynne på skolen, han ble i …

Les artikkelen
Legene som ser sin neste

  Fem år gamle Salma dunket på den rare metallsylinderen hun tilfeldigvis oppdaget da hun …

Les artikkelen
Malaria tok Destin til slutt

På isolerte steder her i DR Kongo kjemper hvert tredje barn under fem år mot …

Les artikkelen
Hewa-folkets forvandling

Blant den isolerte Hewa-stammen på Papua Ny-Guinea var mord og heksejakt en del av arven …

Les artikkelen
Takk for tilliten

En klynge med fargerike mennesker står og speider mot himmelen. Den vanlige surringen av stemmer …

Les artikkelen
MAF-pilot Ryan Koher midlertidig løslatt

Siste nytt om saken (18.03.2023) Vi er svært glade for å meddele at MAF-pilot Ryan …

Les artikkelen
Jordmoren, misjonæren og «altmuligkvinnen»

Det vekket opplevelser og minner for misjonær og mangeårig styremedlem i MAF, Norun Sjøli (80), …

Les artikkelen
En hyllest til de små

Kjøpesentrene har i lang tid fortalt oss at julen står for døren. Og midt i …

Les artikkelen
MAF-pionérene: Stuart King (1922-2020)

Da Stuart King og Jack Hemmings styrtet i en fjellside i Burundi på sin aller …

Les artikkelen
Misjonspiloten

Eivind Lindtjørn har en motor som brenner for å se syke og isolerte mennesker bli …

Les artikkelen
Å leve for noe større

Forfatteren Mark Twain har mange gode utsagn, ett av dem lyder slik: «De to viktigste …

Les artikkelen
Omsorgspakker til ambulanse-pasienter

Siden 2007 har MAF i Øst-Timor gjennomført 2969 livreddende ambulanseflyvninger fra distriktene og inn til …

Les artikkelen
Flyhjelp til tørke-rammede i Sør-sudan

Tidligere i sommer fløy MAF forsyninger til landsbyen Daga Post som ligger i delstaten Øvre …

Les artikkelen
«Mission complete» i Bangladesh

Siden 1997 har MAF sørget for at helsearbeidere, medisinske forsyninger, organisasjoner og kirker har kunnet …

Les artikkelen
Kjærlighetens gode kraft

Siden tidenes morgen har mennesker misbrukt makt, og mennesket selv ble guden man tjente. Det …

Les artikkelen
Ett år på Papua Ny-Guinea

Familien Edsmyr er pappa David, mamma Annelie og barna Timnah (13 år), Noel (11 år), …

Les artikkelen
Lyser opp fremtiden i Lotimor

Landsbyen Lotimor ligger bortgjemt mellom åsene i et tørt slettelandskap på den sørøstlige grensen til …

Les artikkelen
En plastbit mot skammen

Motoren summer villig idet C208 Caravanen begynner nedstigningen fra 10 500 fot. I øst ser …

Les artikkelen
Nå flyet lander, stiger håpet

Som seksåring la mamma meg til sengs i Kongo, mens knattring fra maskingevær lød i …

Les artikkelen
Tennet-folket fikk bibel og flystripe i påskegave

Det isolerte fjellområdet Arilo i Sør-Sudan er hjemmet til Tennet, en liten folkegruppe som teller …

Les artikkelen
Ser seg ikke tilbake

Det siste året har Dave fløyet tusen interne flyktninger i Mosambik ut av IS-okkupert område …

Les artikkelen
Et hardt prøvet folk

Fjoråret ble en «perfekt storm» av jordskjelv, tropisk syklon, presidentmord og gjengkriminalitet i et av …

Les artikkelen
Haiti og drømmen om frihet

  Det er ikke bare naturkatastrofer som er årsaken til at Haiti er fattig. Nasjonen …

Les artikkelen
Tror kunnskap kan flytte fjell

Ryan Boyette og hans team med lærere fra organisasjonen To Move Mountains er på vei …

Les artikkelen
FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars

En del av MAF-familien i Norge samles til FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars. Gudstjenesten blir …

Les artikkelen
– Mitt navn er Justine

Det vakre, frodige og grønne landskapet i Kivu-provinsen i DR Kongo gir assosiasjoner til Edens …

Les artikkelen
En pilot og et bushfly

En pilot og et bushfly – en travel formiddag langs nordre flyrute i Sør-Sudan Pilot …

Les artikkelen
Fortelleren som gav stemmen sin til Afrika

Tomm Kristiansen er nylig pensjonert, men langt ifra arbeidsledig. I fjor ble han sytti og …

Les artikkelen
Ny fase i livet

Møt MAFs nye utsendinger Linda (47) og Jan Ivar (56) har til sammen åtte barn …

Les artikkelen
Ut i lyset

I Sør-Sudan er mange mennesker i sårbare situasjoner. Barn født med et handikap er ekstra …

Les artikkelen
I lufta for jorda

I studietida besøkte jeg en ungdomsklubb for å fortelle litt om fly og flygning. Til …

Les artikkelen
Skyhøy drøm for jentene

Utviklingsprogrammet GESS (Girls´ Education South Sudan) satser på utdanning for jenter, og MAF flyr organisasjonen …

Les artikkelen
Fyll tankene

Når vi tenker på tanker, kan tankene våre bli fylt av så mye. For det …

Les artikkelen
Isolasjonen brutt

Første landing på Junkaral Airstrip! En tysk gressklipper, en vindpølse, koniske markører, og utstyr for …

Les artikkelen
Kjærlighet til folket

Etter noen gripende dager i Nord-Uganda i MAFs f ly, og møte med flyktninger fra …

Les artikkelen
Nært samarbeid

Lokalsykehuset i Rumginae er tett knyttet til MAF i Papua Ny-Guinea. Sammen gir de en …

Les artikkelen
Flyentusiasten

Som guttunge hadde Ole Johan Beck en drøm om å bli flyver. I dag er …

Les artikkelen
Pilot til tjeneste

Eivind Lindtjørn har lang erfaring som misjonspilot for MAF, blant annet som utsending i Tanzania, Sør-Sudan, …

Les artikkelen
Et felleskap som vokser

Linda Andresen (50) har alltid hatt et stort hjerte for de minste, og har lang …

Les artikkelen
Ukjente helter

DR Kongo: En januarkveld i 2015 får den irske jordmoren Maud Kells en telefon derhun …

Les artikkelen
Utviklingsministeren: Den siste milen er avgjørende

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein på vei til DR Kongo i 2019, sammen med MAF-pilot Eivind Lindtjørn. …

Les artikkelen
Å fly uten sikt

Koronapandemien har skapt dype kløfter som har forsterket ulikhetene i verden. Landskapet har endret seg …

Les artikkelen
Elevenes innsats redder liv på Papua Ny-Guinea

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
Idealisten Ragnhild

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
– En redning for funksjonsnedsatte barn

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
Avskåret etter tsunami og jordskjelv

Landsbyen Kulawi, som er gjemt i fjellene sør for Palu i Indonesia, fikk ingen internasjonal …

Les artikkelen
Hjelp og helsetjenester til flykninger

Hver dag krysser 20-30 mennesker fra Sør-Sudan grensen til Kenya og ønskes velkommen til et …

Les artikkelen
MAF bygger flyrstripe i Myanmar

I samarbeid med den burmesiske veldedighetsorganisasjonen Helse og Håp, har MAF startet arbeid i Lailenpi, …

Les artikkelen
Hilde Frafjord Johnson: Jeg elsker småfly

Hilde Frafjord Johnson om bistand, fred og fly Som 14-åring hadde Hilde Frafjord Johnson et …

Les artikkelen
Møter ungdommer ansikt til ansikt

I vår startet Hanne Hodne i en 20 prosent stilling i MAF, som prosjektleder for …

Les artikkelen
Jeg håper for en fremtid for barna mine

Foran et enkelt telt fra FN leker barna med den røde jorda. Mamma Edina sitter …

Les artikkelen
Rent vann til Liberia

«MAF i Liberia var og er helt avgjørende for vårt arbeid i landet». Dette uttaler …

Les artikkelen
Sør-Sudan trenger akutt hjelp

Sør-Sudan står overfor den mest alvorlige sultkatastrofen siden landet ble uavhengig. Ifølge UNICEF vil opptil …

Les artikkelen
Gir flybensin i gave

De første 90 jerrykannene med flybensin overleveres fra flygende rotarianere til flygende hjelpearbeidere. Og det …

Les artikkelen
En hardtarbeidende drømmer

Jeg er den første som flytter lenger vekk enn en time. Og lenger skal det …

Les artikkelen
Bushflyene frakter koronavaksiner

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
Elektriske fly og bærekraftig luftfart. – Nærmere enn vi tror?

Visjonære ledere innen bærekraftig luftfart samles i morgen 10. mars til online-konferansen «Ecological and Electric …

Les artikkelen
Utfordrende fredsarbeid i Sør-Sudan

Verdens yngste stat har allerede en blodig historie. En halv million har mistet livet – …

Les artikkelen
Ny periode på Papua Ny-Guinea

Godt nytt år! Vi er takknemlige for MAF-familien. Sammen er vi et team som gjør …

Les artikkelen
Bushflyet reddet Joseph

Vipps til 77777

Les artikkelen
Bygger luftbro for voldsutsatte kvinner

BUKAVU, DR KONGO:Inne på det bevoktede Panzi-sykehuset lever håpet for hundrevis av kvinner utsatt for …

Les artikkelen
Fredskapere

I over 20 år har det vært konflikter mellom stammene Rendille og Borana av Marsabit …

Les artikkelen
MAF-pioneer Stuart King er død

Stuart King har sovnet inn i en alder av 98 år. Han var under andre …

Les artikkelen
Dr. Mukwege mottok koronautstyr

Nylig fikk Nobels fredsprisvinner Dr. Denis Mukwege svar på sin bønn om testutstyr for Covid-19 …

Les artikkelen
Viktig funksjon i en spesiell tid

Siden midten av mars har nedstengte samfunn, isolasjon og sosial distansering blitt den globale normen …

Les artikkelen
MAF-75-jubileumsside

Etter å ha sette Europa i flammer under 2.  verdenskrig fikk noen unge krigspiloter en …

Les artikkelen
Forandring tar tid

Intervju med Jan Ivar og Linda Andresen – MAFs utsendinger på  Papua Ny-Guinea – Hva …

Les artikkelen
Øst-Timor, landet som gjenoppbygges

I et land som bærer preg av en lang og turbulent historie, er blant annet …

Les artikkelen
MAF-pilot mistet livet på Papua

Vi sørger over tapet av vår kollega og MAF-pilot, Joyce Lin.  Joyce forlot flyplassen Sentani, …

Les artikkelen
Søstrene i Moroto

En håndfull søstre har viet sine liv til å hjelpe sårbare kvinner i et av …

Les artikkelen
Korona: Slik jobber MAF Norge

Covid 19 har store konsekvenser, både nasjonalt og globalt. MAF følger situasjonen tett. (Siden oppdateres …

Les artikkelen
Imanyas reddende engler

– I vår kultur blir barn forsømt, men de er like verdifulle som alle andre, …

Les artikkelen
Luftens Robin Hood

Tekst: Willy Ludvigsen MAFs grunnleggere drømte om å bruke bombeflyene til noe bedre enn å …

Les artikkelen
Endelig nytt sjøfly i Bangladesh

«Flyet er her! Det er nesten surrealistisk å se det lande ved hangaren etter to …

Les artikkelen
Flyr for en bærekraftig fremtid

Ingen organisasjon eller mennesker kan makte å gjøre alt, men alle kan bidra med noe …

Les artikkelen

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: St. Olavs gate 28, 0166 Oslo

MAF bruker følgende bankkonti: Gavekonto (hoved): 7058.63.60610.
Håpets Vinger og månedsbrev: 1503.24.46504. Brev til nye givere: 1503.25.33334

MAF bruker følgende Vippsnumre 77777 (hoved), 2424 og 2474. 

Organisasjonsnummer: 980421899

MAF behandler alle opplysninger om våre givere strengt konfidensielt. Behandlingen skjer i henhold til Personopplysningsloven. Les mer her

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

MAF tar ditt
personvern
på alvor
MAF tar ditt personvern på alvor

Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies (informasjonskapsler) for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «her» for å lese mer om personvern.