Siste artikler

Motoren summer villig idet C208 Caravanen begynner nedstigningen fra 10 500 fot. I øst ser jeg inn i Ugandas frodige landskap og mot vest er horisonten full av kuperte åsrygger med lav vegetasjon. Bakenfor reiser mektige fjell seg og jungelen breier seg ut.

Den svenskamerikanske MAF-piloten David Jacobsson tar flyet ned til 2000 fot slik at vi kan se dyrelivet på sørsiden av Lake Edward i Øst-Kongo.

Slettelandskapet åpner seg og og buktende elver og uberørt landskap kommer til syne. Vi flyr over en flokk med mektige vannbøfler som avkjøler seg i en gjørmegrop, mens flokker av store fugler løfter seg sakte fra strandkanten på leting etter mat.


Ufattelige bilder

Turen fra Bunia til Bukavu tar to timer og fyller minnekortet på kameraet, og mitt eget sinn, med ufattelige bilder. Et land utrolig rikt på ressurser, vakker natur, flotte mennesker, men likevel preget av stor fattigdom og en uendelig krig.

Mitt andre hjemland, Den demokratiske republikken Kongo, fyller synet så langt jeg kan se mot sør og vest og fyller sinnet med lengsler og hjertet med dyp takknemlighet.

Vi fløy fra Bunia tidlig denne morgenen for å kunne utnytte dagen. Bunia er nå hovedbase for MAF US i Øst-Kongo. Vanligvis er basen i Nyuankundi, noen mil lenger sørvest – men krig, overfall og rebellgrupper på krigsstien har tvunget MAF å evakuere familier, fly og utstyr.

Bunia er en forholdsvis liten by, men har store utfordringer på grunn av interne flyktninger. På flyturen fra Aru på grensen til Uganda, fløy vi over 12-13 flyktningleirer med til sammen opp mot 200 000 flyktninger. Fattige mennesker fordrevet av militsgrupper og bander som inntar landsbyene, dreper, voldtar og stjeler livene fra vanlige mennesker som kun ønsker fred.

Lite nåde

Der møter vi Grace, ei ung jente på atten år. Vi sitter sammen i en av flyktningleirene i Bunia. Hundrevis av barn flokker seg rundt oss når vi ankommer. Det er nesten umulig å snakke på grunn av støyen, og alle ønsker å bli fotografert.

De har ingen skolegang, og lite mat, selv om Verdens matvareprogram (WFP) forsøker å møte behovene. Teltene er overfylte av krigstrette og desillusjonerte mennesker som lengter hjem, til sine egne hus og åkrer og et liv i fred. De ønsker livene sine tilbake. Slippe å sitte på et «venterom» – år etter år.

Grace viser oss teltet der hun bor. 70-80 mennesker bor der, og jeg regnet fort ut at det ikke var gulvplass igjen når alle legger seg for natten, rett på bakken.

Hun er vakker og så uskyldig der hun med blikket nedslått forteller om flukten fra landsbyen nord for Bunia. Far og mor ble drept, mens hun og søsknene greide å slippe uskadd fra militsgruppen. Uskadd på kroppen, men likevel så preget med traumatiske opplevelser, savn og frykt for framtiden.

– Jeg tar vare på fire yngre søsken, forteller hun lavt, og legger til at sulten er verst nå.
– Maten vi får holder til bare én om dagen, men vi er fem, så vi er alltid sultne.

– Verst er det for de minste, hvisker hun, mens hun får et trist drag over øynene.

– Hva ønsker du for framtiden, spør jeg mens jeg kjenner sorgen og fortvilelsen presser seg frem. Et typisk spørsmål fra en på toppen av livets pyramide, slår det meg idet ordene glipper ut av munnen min.

– Nok mat for søsknene mine, svarer hun og legger til: Fred, så vi kan reise hjem.

Grace rører noe ved meg. Minnene om min egen oppvekst blant barn i flyktningleirene i Kalonge, har satt spor. Mamma og pappas utrettelige forsøk på å gi liv til tusener av flyktninger fra Rwanda, trengte nok dypere inn i den lille gutten, mer enn det jeg i dag kan forstå. Håpløse, krigstrette mennesker. Køer i alle retninger – sykekø, fødekø, matkø, kleskø, kø, kø.

Farlig nabo

Virunga Nasjonalpark ligger bak oss og mektige fjell fyller horisonten. Cumulusskyer reiser seg på alle

kanter, mens det lille MAF-flyet flyr sikksakk mellom dem. Mot vest skimter jeg vulkanen Nyamuragira, mens den mer kjente Nyiragongo gjemmer seg i skyene mot øst. «Afrikas farligste vulkan», blir den kalt, og utbruddet i 2002 fordrev hundretusener av mennesker fra hjemmene sine i byen Goma.

Vi mellomlandet der i 2003 på vei til jungelen i Mwenga-området lenger sør, for å finne flyet til min far som hadde forsvunnet 30 år tidligere. Da var halve rullebanen oversvømmet av størknet lava og midt i lavastrømmen sto et havarert passasjerfly av typen DC9, som ikke rakk å ta av før den glohete strømmen nådde flyplassen. Ufattelige krefter og en farlig nabo for byen Goma.

Kivusjøen ligger stille og vakker under flyet og i sør-enden ligger byen Bukavu. Før vi reiser inn i byen, skal vi en tur til Shabunda, en by sørvest for Bukavu, omgitt av jungel på alle kanter. MAF har tidligere fløyet legeteam inn til mange av flystripene i det østlige Kongo, for å operere jenter som har vært utsatt for seksualisert vold. Mange kvinner var så skadd at de måtte flys til Bukavu og bli innlagt på Panzisykehuset. Disse flyvningene inngår i «Luftbroen», prosjektet vi kaller samarbeidet med Dr. Mukwege, fredsprisvinneren fra 2018.

Endeløs krig

Under «Den store afrikanske krigen» i Kongo som varte fra 1998 til 2003, døde millioner av mennesker og hundretusener ble utsatt for umenneskelige, seksualiserte overgrep. Med mål om å skade og fordrive befolkningen, gikk militsgruppene frem på den mest brutale og samfunnsfiendtlige måte.
Knekk kvinnen, så er samfunnet ødelagt.

Selv om den store krigen på papiret stoppet i 2003, fortsatte herjingene mot lokalbefolkningen. Opptil 200 militsgrupper og bander herjer fortsatt i Øst- Kongo, og overgrepene bare fortsetter. I desember fløy MAF 29 kvinner med voldsomme skader etter overgrep til sykehus, og de ble operert og fikk traumebehandling.

Fremdeles venter tusener av kvinner på hjelp. De bærer smertene, traumene, skam og utstøtelse fra familiene på grunn av overgrepene.
Så blodig urettferdig.
Så skammelig å vite, uten å gjøre noe med det.
Så endeløst.

Plastbiten

MAF-piloten setter flyet trygt ned på flystripen midt i byen. Barn springer til alle kanter når motorduren lyder og de vet at flyet kommer. Trygt nede tar vi oss inn til sykehuset og «kvinnenes hus» midt i sentrum. Hundrevis av kvinner er samlet mens de synger og ønsker spesielt min svenske MAF-kollega Lina, velkommen. «Mama Lina» roper de i begeistring og avslører håp om å bli sett, hørt og hjulpet.

I mengden får jeg tilfeldigvis øye på en vever ung kvinne. Hun sitter først på bakken i svalgangen utenfor sykehuset, men reiser seg for å hilse. I hånden holder hun på en plastbit på ca. 60×60 cm. Jeg forstår ikke med en gang hvorfor hun holder i denne plastbiten, men skjønner det senere.
I flyet og i ambulansen setter hun seg på den, og først da forstår jeg.
En plastbit mot skammen.
Mot ydmykelsen etter brutal voldtekt der underlivet blir fullstendig ødelagt, og man kan ikke holde på noe.

I FLYET OG I AMBULANSEN SETTER HUN SEG PÅ DEN, OG FØRST DA FORSTÅR JEG. EN PLASTBIT MOT SKAMMEN.

Møtet med Serafina (32) gjorde et dypt inntrykk på meg.

Jeg samtaler på swahili med vakre Serafina, 32 år og mor. Hun forteller, mens alle omkring hører på. Dette er dagligdags for alle på sykehuset, de skjuler ingenting for hverandre.

Fire menn kom til henne på åkeren og en forgrep seg så voldsomt at hun mistet barnet hun bar på og kroppen ble ødelagt. Etter fire måneder på sykehuset i Shabunda har hun fremdeles ikke fått hjelp.

«Mam Lina» og jeg reagerer likt og raskt – vi har et fly her nå, kan vi ikke ta henne med til Panzisykehuset, med avgang om en time? Alt blir ordnet på rekordtid. Det lokale sykehuset skriver henne ut og Panzi-sykehuset i Bukavu står klar til å ta henne imot.

En time senere klatrer Serafina modig ombord i flyet, setter seg på plastbiten og stirrer håpefullt fremover.

Noen dager senere besøker jeg en takknemlig kvinne på sykehuset. Hun har akkurat gjennomgått full undersøkelse og fått vite at det er håp. Håp om et verdig liv igjen. Håp om et normalt liv igjen.

– HUN HADDE ET NAVN, HUN VAR IKKE BARE ET TALL I DE ENDELØSE AFRIKANSKE TRAGEDIENE.

En etter en

I sykesengen ved siden av ligger Vera. Jenta som lå døende på Shabunda-sykehuset sist MAF var på besøk. Etterlatt for å dø med kun 28 kilo på kroppen, og utsatt for seksualisert vold, var det lite håp for henne. Legene og familien hadde gitt opp.

Men en svensk journalist som var med på turen, fikk ikke fred. Hun skrev et innlegg som rørte manges hjerter. Leserne startet en innsamling i rekordfart og fikk MAF til å fly tilbake for å hente den vevre, døende skikkelsen kalt Vera.

For hun hadde et navn, hun var ikke bare et tall i de endeløse afrikanske tragediene. Hun var et fullverdig menneske med rett til å stå oppreist, rett til å leve sitt liv.

Nå sitter hun ved siden av Serafina, er blitt 8 kilo tyngre, operert og traumebehandlet. Nå går hun lange runder på sykehuset for å få førligheten tilbake i bena, styrke i kroppen, og vinne verdigheten tilbake. En liten gest av en svensk journalist, og et liv reddet.

Ingen skal fortelle meg at det ikke nytter. Vi kan redde en etter en etter en …

Jeg forlater Bukavu sjøveien til Goma og tankene bølger like mye i meg som bølgene rundt hurtigbåten


«Queen of Kivu.»

Minner fra barndommen forsterkes her, de fleste gode, men også vonde og vanskelige. Men ingenting i forhold til den smerten jeg ser i øynene på ofrene for en endeløs og meningsløs krig i det brutale, forunderlige , men likevel fantastiske landet Kongo.

Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Siste artikler og historier
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Alle
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Øyelegen Hellen
  Synsproblemer i Afrika er et stort problem. Hellen Atti er en ung sørsudansk øyelege ...
Les artikkelen
Josef Moberg godkjent som pilot i MAF
JOSEF MOBERG GODKJENT SOM MAF-PILOT Under ett år har gått siden Josef (30) og Christine ...
Les artikkelen
Løfter hjelpen frem i Guinea
Den første flyvningen i Guinea ble gjennomført i 2022, etter mange år med forberedelser. Dette ...
Les artikkelen
Årsmøte i MAF (NB! Fly-inn er avlyst!)
Velkommen til «fly-in + årsmøte» Velkommen til Hamar Lufthavn 8. juni PROGRAM:Kl. 11:00 Fly innKl. ...
Les artikkelen
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya Tunge regnskyll har forårsaket alvorlige oversvømmelser som har ødelagt aktive ...
Les artikkelen
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO Dr. Denis Mukwege ble i 2018 ble ...
Les artikkelen
En (melke) dråpe i havet
Stanken river i nesen og støyen er øredøvende. Engasjerte barn trenger inn på meg fra ...
Les artikkelen
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester Overveldet av spenning jublet og danset befolkningen, ...
Les artikkelen
Eivind Lindtjørn forteller: Tsjad – en åpen dør
Tsjad – en åpen dør Eivind Lindtjørn Eivnind LIndtjørn Siste artikler Tsjad er den største ...
Les artikkelen
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing -Hvordan endte dere opp her i MAF? Sander: – ...
Les artikkelen
«Senisim pasim» stopper dødelig vold
Senisim Pasin – stopper dødelig voldspiral   – Livet er noen ganger enormt urettferdig», sier ...
Les artikkelen
Maria Solheim: Kjærlighet i luften
Madagaskar! Helt siden jeg var barn har jeg tenkt at det har vært noe tiltrekkende ...
Les artikkelen
Stort behov for hjelp til flyktninger
Mandag 17. juli lettet et MAF-fly fra Juba internasjonale lufthavn i Sør-Sudan med ett tonn ...
Les artikkelen
Leder: Verden er et vakkert sted (for noen)
Det er lett å glemme at verden er fenomenalt skapt i sin mangfoldighet og rikdom ...
Les artikkelen
«Fly-inn» på Starmoen går ut i år
Kjære alle sammen! Av ulike grunner blir det dessverre ikke arrangert «fly-inn» på Starmoen i ...
Les artikkelen
Flyktningkrise i Sør-Sudan! MAF flyr inn hjelp nå
MAF intensiverer nå innsatsen for å hjelpe i den humanitære krisen, og støtte organisasjonene som ...
Les artikkelen
Pelua skaper muligheter for sitt folk
Som barn fikk masai-gutten Pelua ikke muligheten til å begynne på skolen, han ble i ...
Les artikkelen
Legene som ser sin neste
  Fem år gamle Salma dunket på den rare metallsylinderen hun tilfeldigvis oppdaget da hun ...
Les artikkelen
Malaria tok Destin til slutt
På isolerte steder her i DR Kongo kjemper hvert tredje barn under fem år mot ...
Les artikkelen
– Et livsviktig samarbeid
Foruten styreleder Rebecca Hansen og MAF-ansatte, var den norsk-kongolesiske artisten Mogishu tilstede, samt Trine Rein ...
Les artikkelen
Hewa-folkets forvandling
Blant den isolerte Hewa-stammen på Papua Ny-Guinea var mord og heksejakt en del av arven ...
Les artikkelen
Takk for tilliten
En klynge med fargerike mennesker står og speider mot himmelen. Den vanlige surringen av stemmer ...
Les artikkelen
MAF-pilot Ryan Koher midlertidig løslatt
Siste nytt om saken (18.03.2023) Vi er svært glade for å meddele at MAF-pilot Ryan ...
Les artikkelen
Jordmoren, misjonæren og «altmuligkvinnen»
Det vekket opplevelser og minner for misjonær og mangeårig styremedlem i MAF, Norun Sjøli (80), ...
Les artikkelen
En hyllest til de små
Kjøpesentrene har i lang tid fortalt oss at julen står for døren. Og midt i ...
Les artikkelen
MAF-pionérene: Stuart King (1922-2020)
Da Stuart King og Jack Hemmings styrtet i en fjellside i Burundi på sin aller ...
Les artikkelen
Misjonspiloten
Eivind Lindtjørn har en motor som brenner for å se syke og isolerte mennesker bli ...
Les artikkelen
Å leve for noe større
Forfatteren Mark Twain har mange gode utsagn, ett av dem lyder slik: «De to viktigste ...
Les artikkelen
Omsorgspakker til ambulanse-pasienter
Siden 2007 har MAF i Øst-Timor gjennomført 2969 livreddende ambulanseflyvninger fra distriktene og inn til ...
Les artikkelen
Flyhjelp til tørke-rammede i Sør-sudan
Tidligere i sommer fløy MAF forsyninger til landsbyen Daga Post som ligger i delstaten Øvre ...
Les artikkelen
«Mission complete» i Bangladesh
Siden 1997 har MAF sørget for at helsearbeidere, medisinske forsyninger, organisasjoner og kirker har kunnet ...
Les artikkelen
Kjærlighetens gode kraft
Siden tidenes morgen har mennesker misbrukt makt, og mennesket selv ble guden man tjente. Det ...
Les artikkelen
Ett år på Papua Ny-Guinea
Familien Edsmyr er pappa David, mamma Annelie og barna Timnah (13 år), Noel (11 år), ...
Les artikkelen
Lyser opp fremtiden i Lotimor
Landsbyen Lotimor ligger bortgjemt mellom åsene i et tørt slettelandskap på den sørøstlige grensen til ...
Les artikkelen
Nå flyet lander, stiger håpet
Som seksåring la mamma meg til sengs i Kongo, mens knattring fra maskingevær lød i ...
Les artikkelen
Tennet-folket fikk bibel og flystripe i påskegave
Det isolerte fjellområdet Arilo i Sør-Sudan er hjemmet til Tennet, en liten folkegruppe som teller ...
Les artikkelen
Ser seg ikke tilbake
Det siste året har Dave fløyet tusen interne flyktninger i Mosambik ut av IS-okkupert område ...
Les artikkelen
Et hardt prøvet folk
Fjoråret ble en «perfekt storm» av jordskjelv, tropisk syklon, presidentmord og gjengkriminalitet i et av ...
Les artikkelen
Haiti og drømmen om frihet
  Det er ikke bare naturkatastrofer som er årsaken til at Haiti er fattig. Nasjonen ...
Les artikkelen
Tror kunnskap kan flytte fjell
Ryan Boyette og hans team med lærere fra organisasjonen To Move Mountains er på vei ...
Les artikkelen
FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars
En del av MAF-familien i Norge samles til FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars. Gudstjenesten blir ...
Les artikkelen
– Mitt navn er Justine
Det vakre, frodige og grønne landskapet i Kivu-provinsen i DR Kongo gir assosiasjoner til Edens ...
Les artikkelen
En pilot og et bushfly
En pilot og et bushfly – en travel formiddag langs nordre flyrute i Sør-Sudan Pilot ...
Les artikkelen
Fortelleren som gav stemmen sin til Afrika
Tomm Kristiansen er nylig pensjonert, men langt ifra arbeidsledig. I fjor ble han sytti og ...
Les artikkelen
Ny fase i livet
Møt MAFs nye utsendinger Linda (47) og Jan Ivar (56) har til sammen åtte barn ...
Les artikkelen
Ut i lyset
I Sør-Sudan er mange mennesker i sårbare situasjoner. Barn født med et handikap er ekstra ...
Les artikkelen
I lufta for jorda
I studietida besøkte jeg en ungdomsklubb for å fortelle litt om fly og flygning. Til ...
Les artikkelen
Skyhøy drøm for jentene
Utviklingsprogrammet GESS (Girls´ Education South Sudan) satser på utdanning for jenter, og MAF flyr organisasjonen ...
Les artikkelen
Fyll tankene
Når vi tenker på tanker, kan tankene våre bli fylt av så mye. For det ...
Les artikkelen
Isolasjonen brutt
Første landing på Junkaral Airstrip! En tysk gressklipper, en vindpølse, koniske markører, og utstyr for ...
Les artikkelen
Kjærlighet til folket
Etter noen gripende dager i Nord-Uganda i MAFs f ly, og møte med flyktninger fra ...
Les artikkelen
Nært samarbeid
Lokalsykehuset i Rumginae er tett knyttet til MAF i Papua Ny-Guinea. Sammen gir de en ...
Les artikkelen
Flyentusiasten
Som guttunge hadde Ole Johan Beck en drøm om å bli flyver. I dag er ...
Les artikkelen
Pilot til tjeneste
Eivind Lindtjørn har lang erfaring som misjonspilot for MAF, blant annet som utsending i Tanzania, Sør-Sudan, ...
Les artikkelen
Et felleskap som vokser
Linda Andresen (50) har alltid hatt et stort hjerte for de minste, og har lang ...
Les artikkelen
Ukjente helter
DR Kongo: En januarkveld i 2015 får den irske jordmoren Maud Kells en telefon derhun ...
Les artikkelen
Utviklingsministeren: Den siste milen er avgjørende
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein på vei til DR Kongo i 2019, sammen med MAF-pilot Eivind Lindtjørn. ...
Les artikkelen
Å fly uten sikt
Koronapandemien har skapt dype kløfter som har forsterket ulikhetene i verden. Landskapet har endret seg ...
Les artikkelen
Elevenes innsats redder liv på Papua Ny-Guinea
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Idealisten Ragnhild
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
– En redning for funksjonsnedsatte barn
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Avskåret etter tsunami og jordskjelv
Landsbyen Kulawi, som er gjemt i fjellene sør for Palu i Indonesia, fikk ingen internasjonal ...
Les artikkelen
Hjelp og helsetjenester til flykninger
Hver dag krysser 20-30 mennesker fra Sør-Sudan grensen til Kenya og ønskes velkommen til et ...
Les artikkelen
MAF bygger flyrstripe i Myanmar
I samarbeid med den burmesiske veldedighetsorganisasjonen Helse og Håp, har MAF startet arbeid i Lailenpi, ...
Les artikkelen
Hilde Frafjord Johnson: Jeg elsker småfly
Hilde Frafjord Johnson om bistand, fred og fly Som 14-åring hadde Hilde Frafjord Johnson et ...
Les artikkelen
Møter ungdommer ansikt til ansikt
I vår startet Hanne Hodne i en 20 prosent stilling i MAF, som prosjektleder for ...
Les artikkelen
Jeg håper for en fremtid for barna mine
Foran et enkelt telt fra FN leker barna med den røde jorda. Mamma Edina sitter ...
Les artikkelen
Rent vann til Liberia
«MAF i Liberia var og er helt avgjørende for vårt arbeid i landet». Dette uttaler ...
Les artikkelen
Sør-Sudan trenger akutt hjelp
Sør-Sudan står overfor den mest alvorlige sultkatastrofen siden landet ble uavhengig. Ifølge UNICEF vil opptil ...
Les artikkelen
Gir flybensin i gave
De første 90 jerrykannene med flybensin overleveres fra flygende rotarianere til flygende hjelpearbeidere. Og det ...
Les artikkelen
En hardtarbeidende drømmer
Jeg er den første som flytter lenger vekk enn en time. Og lenger skal det ...
Les artikkelen
Bushflyene frakter koronavaksiner
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Elektriske fly og bærekraftig luftfart. – Nærmere enn vi tror?
Visjonære ledere innen bærekraftig luftfart samles i morgen 10. mars til online-konferansen «Ecological and Electric ...
Les artikkelen
Utfordrende fredsarbeid i Sør-Sudan
Verdens yngste stat har allerede en blodig historie. En halv million har mistet livet – ...
Les artikkelen
Ny periode på Papua Ny-Guinea
Godt nytt år! Vi er takknemlige for MAF-familien. Sammen er vi et team som gjør ...
Les artikkelen
Bushflyet reddet Joseph
Vipps til 77777
Les artikkelen
Bygger luftbro for voldsutsatte kvinner
BUKAVU, DR KONGO:Inne på det bevoktede Panzi-sykehuset lever håpet for hundrevis av kvinner utsatt for ...
Les artikkelen
Fredskapere
I over 20 år har det vært konflikter mellom stammene Rendille og Borana av Marsabit ...
Les artikkelen
MAF-pioneer Stuart King er død
Stuart King har sovnet inn i en alder av 98 år. Han var under andre ...
Les artikkelen
Dr. Mukwege mottok koronautstyr
Nylig fikk Nobels fredsprisvinner Dr. Denis Mukwege svar på sin bønn om testutstyr for Covid-19 ...
Les artikkelen
Viktig funksjon i en spesiell tid
Siden midten av mars har nedstengte samfunn, isolasjon og sosial distansering blitt den globale normen ...
Les artikkelen
MAF-75-jubileumsside
Etter å ha sette Europa i flammer under 2.  verdenskrig fikk noen unge krigspiloter en ...
Les artikkelen
Forandring tar tid
Intervju med Jan Ivar og Linda Andresen – MAFs utsendinger på  Papua Ny-Guinea – Hva ...
Les artikkelen
Øst-Timor, landet som gjenoppbygges
I et land som bærer preg av en lang og turbulent historie, er blant annet ...
Les artikkelen
MAF-pilot mistet livet på Papua
Vi sørger over tapet av vår kollega og MAF-pilot, Joyce Lin.  Joyce forlot flyplassen Sentani, ...
Les artikkelen
Søstrene i Moroto
En håndfull søstre har viet sine liv til å hjelpe sårbare kvinner i et av ...
Les artikkelen
Korona: Slik jobber MAF Norge
Covid 19 har store konsekvenser, både nasjonalt og globalt. MAF følger situasjonen tett. (Siden oppdateres ...
Les artikkelen
Imanyas reddende engler
– I vår kultur blir barn forsømt, men de er like verdifulle som alle andre, ...
Les artikkelen
Luftens Robin Hood
Tekst: Willy Ludvigsen MAFs grunnleggere drømte om å bruke bombeflyene til noe bedre enn å ...
Les artikkelen
Endelig nytt sjøfly i Bangladesh
«Flyet er her! Det er nesten surrealistisk å se det lande ved hangaren etter to ...
Les artikkelen
Flyr for en bærekraftig fremtid
Ingen organisasjon eller mennesker kan makte å gjøre alt, men alle kan bidra med noe ...
Les artikkelen

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: St. Olavs gate 28, 0166 Oslo

MAF bruker følgende bankkonti: Gavekonto (hoved): 7058.63.60610.
Håpets Vinger og månedsbrev: 1503.24.46504. Brev til nye givere: 1503.25.33334

MAF bruker følgende Vippsnumre 77777 (hoved), 2424 og 2474. 

Organisasjonsnummer: 980421899

MAF behandler alle opplysninger om våre givere strengt konfidensielt. Behandlingen skjer i henhold til Personopplysningsloven. Les mer her

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

MAF tar ditt
personvern
på alvor
MAF tar ditt personvern på alvor

Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies (informasjonskapsler) for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «her» for å lese mer om personvern.