Nødhjelp og katastrofer

MAF er klar til å bidra når katastrofer inntreffer. Enkelt sagt kan barrierer skapt av naturkatastrofer som tsunami, jordskjelv og tyfon overvinnes av MAF.

I kjølvannet av hungersnød, naturkatastrofer og borgerkrig kan flyene våre ta av og lande på korte flystriper for å nå de som trenger akutt nødhjelp. Når det ikke er mulig leier vi inn helikopter. I slike situasjoner samarbeider vi alltid med andre hjelpeorganisasjoner og lokale myndigheter.

Vi leverer mat, medisiner og andre forsyninger, og bidrar med lufttransport, nødhjelp og kommunikasjonssystem når veinettet ligger nede. Hjelpearbeidet koordineres lettere gjennom MAFs teknologinettverk, selv når for eksempel en hel nasjon har mistet elektrisitet.

MAF har bidratt og spilt en viktig rolle i mange katastrofer de seneste årene. Blant annet jordskjelvet på Haiti i 2010, jordskjelvet i Nepal i 2015, Ebola i DR Kongo i 2018, syklonen i Mosambik i 2019 og Covid-19 i Sør- Sudan i 2020.

Se oversikt over MAFs katastrofeinnsats siden 1976 

Mennesker på flukt i Nord-Uganda
Når katastrofene inntreffer

MAF jobber for at fattige mennesker skal få en god og rask behandling ved akutt sykdom eller skade ved å tilby luftambulansetjeneste og akuttmedisin i flere utviklingsland

MAF er klar til å bidra når katastrofer inntreffer. Enkelt sagt kan barrierer skapt av naturkatastrofer som tsunami, jordskjelv og tyfon overvinnes av MAF.

MAF muliggjør langsiktig bistandsarbeid for cirka 2000 hjelpeorganisasjoner i utviklingsland. Våre flyoperasjoner tilrettelegger for et mangfoldig arbeid og et bredt utvalg av prosjekter som skaper økonomisk og sosial utvikling.

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: St. Olavs gate 28, 0166 Oslo

MAF bruker følgende bankkonti: Gavekonto (hoved): 7058.63.60610.
Håpets Vinger og månedsbrev: 1503.24.46504. Brev til nye givere: 1503.25.33334

MAF bruker følgende Vippsnumre 77777 (hoved), 2424 og 2474. 

Organisasjonsnummer: 980421899

MAF behandler alle opplysninger om våre givere strengt konfidensielt. Behandlingen skjer i henhold til Personopplysningsloven. Les mer her

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

REISEN INN I DYPE LANDSKAP
– et sant drama fra Kongos jungel

Bestill gratis bok

MAF tar ditt
personvern
på alvor
MAF tar ditt personvern på alvor

Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies (informasjonskapsler) for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «her» for å lese mer om personvern.