Elevenes innsats redder liv på Papua Ny-Guinea

For et år siden bestemte russekullet ved Framnes kristne videre­gående skole seg for årets misjonsprosjekt. Da valgte de MAF, med innsamling til luftambulanse på Papua Ny-Guinea.

Magnhild smiler bredt i det hun åpner døren for oss. Åttifemåringen har en lang historie med MAF, helt tilbake til da hun jobbet som sykepleier ved en poliklinikk ved misjonsstasjonen Monga i Bas-Uele i Zaire (DR Kongo). Nå bor hun sammen med ektemannen Arthur (87) utenfor tettstedet Lom, i Innlandet fylke.

Tredjeklassingene Miriam Braseth og Amalie Bø ønsker oss velkommen ute på den store plassen foran skolen. Sammen har de ledet skolens misjonsprosjekt, og har imponert med stort pågangsmot i vanskelige tider. 

– Russetiden handler veldig ofte om alt annet enn å hjelpe andre. For meg er det mer meningsfylt å bruke denne tiden til å bety en forskjell for noen som virkelig trenger det, sier Miriam. 

Sammen går vi inn i auditoriet hvor alle elevene er samlet. Denne dagen skal MAF gi dem innblikk i hvordan luftambulansen opererer på Papua Ny-Guinea, og betydningen av arbeidet de støtter. Interessen er stor når daglig leder Willy Ludvigsen forteller hva de innsamlede midlene skal brukes til. 

– Dette er så viktig! Når vi hører historiene om MAF sitt arbeid blir jeg glad og stolt over det vi har fått til, sier Amalie. 

Koronatiden har ikke alltid vært enkelt og elevene har i år måttet være ekstra kreative. De har blant annet designet egne gensere, jobbet på dugnad og solgt gavekort. Årets største suksess var uten tvil misjonsløpet hvor hele skolen svettet og løp for mennesker i isolasjon og fattigdom, med egne sponsorer i ryggen.

Innsatsen har virkelig gitt resultater med mer enn
1,1 millioner kroner innsamlet som snart skal sendes til Papua Ny-Guinea. Dette betyr at barn, kvinner og menn kan få nødvendig helsehjelp i tiden fremover.

Vi takker Framnes for en imponerende innsats!