Siste artikler

 

Fem år gamle Salma dunket på den rare metallsylinderen hun tilfeldigvis oppdaget da hun lekte ute på et jorde. Den uskyldige leken med stein utløste en eksplosjon som var så kraftig at hun fikk alvorlige skader i øynene. Redningen ble et team med øyeleger fra Doctors for Life, som ble fløyet inn i området der hun bor.

 

Tekst: Jenny Davies Foto: Doctors for Life
Oversatt og bearbeidet av Odd Arild Nessa og Ralph Kolnes

 

Prosjektleder Johan Classen fra «Doctors for Life» forteller om 245 øyeoperasjoner som ble utført mellom 1. og 12. februar, da et team med øyekirurger ble fløyet inn til et krigsherjet grenseområde mellom Sudan og Sør-Sudan.

 

Forstod ikke at det var en landmine

Metallsylinderen som Salma slo på var omtrent 30 til 40 centimeter lang, med en finne i den ene enden. Et øyeblikk senere var livet hennes endret, idet eksplosjonen rev opp gjennom de små hendene hennes.

Den skjebnesvangre dagen like før jul i fjor ble hun hastet til sykehuset hvor livet hennes stod på spill. Heldigvis overlevde Salma eksplosjonen, men den etterlot henne med skader i øynene, som gjorde henne blind. De tilreisende øyelegene opererte begge øynene hennes, hvor det ene hadde større skader fra en splint som hadde laget hull i netthinnen. I dagene etter operasjonen ble synet hennes stadig bedre.

– Vi forstod at det gikk riktig vei da den traumatiserte jenta begynte å smile igjen. Det var fantastisk å se at hun ble et barn igjen – og hvor lykkelige foreldrene var! Hadde det ikke vært for legene, kunne eksplosjonen ha gjort Salma permanent blind, forteller Johan engasjert.

Dyktige kirurger

Erfarne øyekirurger gjennomfører grå stær-operasjoner på bare ti minutter. Ledende kirurg i teamet, Dr. Jonathan Pons, er en ekspert på sitt felt. Han får også hjelp av sin datter, Dr. Emma Jane Johl, som også er øyekirurg. Hun tar oppgaven med å undersøke pasienter og behandle noen av de mer enkle tilfellene.

Teamet på totalt 18 personer har ulike roller. I tillegg til øyelegene består gruppen av annet helsepersonell, frivillige oversettere og pastorer. De er med for å skape en trygg og god ramme for pasientene.

Teamet setter opp to operasjonsbord side om side for raskt kunne operere den neste.
Dr. Pons anslår at ett av fem tilfeller av grå stær er forårsaket av traumatisk skade. Noen av disse er barn som har fått torner i øynene eller splinter fra vedhogging. Disse sakene blir prioritert av teamet.

– Barn må opereres raskt for at de ikke skal bli blinde permanent, forteller han, og fortsetter: – Hvis øyet ikke brukes av et barn, vil hjernen til slutt glemme hva det er til for.

– Bortsett fra barn, utfører kirurgene vanligvis operasjon på det ene øyet, som gjenoppretter nok funksjonelt syn til å hjelpe dem med å klare seg i hverdagen. Vi skulle gjerne operert begge øynene, men da ville vi bare kunne ta imot halvparten så mange pasienter, påpeker Johan nøkternt.

Gamle går i flere dager

Flertallet av operasjonene er på eldre mennesker som har humpet seg frem på det ujevne underlaget med en stokk, ofte fulgt av en slektning. Grå stær er en naturlig del av aldringsprosessen uansett hvor du bor, men å få tilgang til helsehjelp avhenger av hvor du er født i verden.

Bare å komme seg til klinikken krever stor besluttsomhet. Johan anslår at de fleste av pasientene reiser i tre eller fire dager, noen enda lenger. Mange kommer tidlig, og venter flere dager for å komme foran i køen. Å vite at noen venter på dem, motiverer kirurgene som gjerne vil hjelpe så mange som mulig.

– Jeg så en eldre dame gående engstelig bak søsteren sin, dypt konsentrert om hvert skritt hun tok. Da jeg igjen så dem etter operasjonen, gikk hun så fort at søsteren knapt klarte å holde følge! De lo høyt begge to. Det var et gledelig syn, forteller Johan og smiler bredt.

– Det er utrolig givende å se eldre mennesker få et nytt liv etter operasjonen. Når du er blind, medfører det store begrensninger i livet. Du mister selvstendigheten, og blir avhengig av hjelp fra andre.  

– Når jeg snakker med pasientene om hvordan livet har endret seg etter operasjonen, forteller de ofte:

«Jeg kan jobbe igjen. Jeg kan spise mat selv. Hvis jeg legger fra meg noe, kan jeg finne det igjen. Jeg er ikke avhengig av folk som må hjelpe meg. Jeg kan gå på toalettet alene. Jeg kan bevege meg rundt uten å være redd for slanger og farlige dyr.»

En pasients bønn

Noen ganger er det tilfeller hvor en pasient vil forbli helt blind. Å formidle den beskjeden videre er krevende for teamet.

– Pasientene satser alt på å komme hit. De har ofte gått i flere dager i håp om å få synet tilbake. Å formidle beskjeden om at de aldri vil kunne se igjen, er helt forferdelig. Spesielt hvis de er unge, forteller Jonathan med alvor i blikket.

 – Jeg husker godt et tilfelle der en soldat kom til oss. Han var helt blind etter en bombeeksplosjon under krigen. Han håpet så sterkt at vi kunne hjelpe ham å se igjen. Han hadde allerede mistet ett øye som var fjernet. Skaden i det andre øyet var en løsrevet netthinne. Dessverre kunne vi ikke hjelpe. Når man ikke blir operert umiddelbart, blir skaden permanent. Det var vondt å se han sitte sønderknust med hodet i hendene da vi fortalte dette.

– Det er spesielt i slike tilfeller vi finner styrke i troen. Vi kan be en bønn og komme med trøstende ord til pasientene. Der noen åpenbart ikke vil kunne lese, tilbyr vi dem en gratis lydbibel. Den unge soldaten fikk en slik. Jeg håper og tror det vil gi ham styrken og trøsten han trenger, forteller Johan.

Mange sterke historier

Ved slutten av oppdraget har hundrevis av pasienter blitt hjulpet av de dyktige øyespesialistene. Gjennom årene har flere tusen fått hjelp. For teamet av kristne kirurger blir det en lang rekke sterke historier om mennesker som har fått synet tilbake, slik som Salma, forteller Johan.

 

– Ved Guds nåde har jeg hørt sterke historier fra oppdragene vi har gjort gjennom årene. Medisin er et fantastisk redskap! Det finnes mange steder vi ikke kunne fortalt om vår tro hvis ikke det hadde vært for medisin. På denne måten kan vi vise Guds kjærlighet til mennesker som trenger en ekstra hjelpende hånd, sier han, og fortsetter:

 

– For våre kirurger, som gir synet tilbake til pasientene, håper vi også å kunne åpne deres indre øye slik at de kan se Guds kjærlighet. Noen sa en gang: «Hvis du vil forkynne Guds kjærlighet til mennesker, må du ha Bibelen i den ene hånden og et fat med frukt i den andre.» Når du møter behovet til en person, vil du også nå hjertene deres.

 

Når en pasient får synet tilbake, sier jeg til dem: «Hvis du vil si takk, er den beste måten å overgi livet ditt til Gud. Det faktum at du er her, er ikke en tilfeldighet. Det er Guds plan.»

Vi har ingen tid å miste

Etter å ha benyttet MAFs fly til transport de siste årene, mot timevis i bil på humpete veier, vet Johan hvor viktig flyene er for å gjennomføre disse oppdragene.  

 

– Det humper litt i flyet også, men ikke så mye som det gjør i en bil på disse veiene. Jeg vil heller humpe litt enn mye, utbryter Johan og ler godt.

 

– MAF er til å stole på! Med andre operatører risikerer vi at de kansellerer – og for å være helt ærlig så har vi ikke noen tid å miste. Reise er den største enkeltkostnaden vi har. Å frakte folk med alt dette utstyret til en isolert lokasjon er en enorm utfordring. Hver dag vi blir forsinket medfører at 20-30 pasienter ikke får synet tilbake.

 

–Noen av instrumentene våre, som for eksempel mikroskopene vi bruker for glaukomkirurgi, er tungt, skjørt og dyrt å erstatte. Vi trenger mye medisinsk utstyr til operasjonene. Alt må sendes.

 

– Fly er for oss et uvurderlig redskap som hjelper oss å nå vårt endelige mål. Så enkelt er det.

Legenes tid er dyrebar, de må ofte jobbe på ubetalt fri. Dette er tid som de heller brukt sammen med familiene sine. Vi har i praksis ikke de ekstra to ukene det ville tatt oss å reise langs bakken. Derfor er MAF så utrolig viktig for oss, avslutter Johan.

 

 

(Salma er ikke jentas egentlige navn)

Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Siste artikler og historier
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Alle
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Øyelegen Hellen
  Synsproblemer i Afrika er et stort problem. Hellen Atti er en ung sørsudansk øyelege ...
Les artikkelen
Josef Moberg godkjent som pilot i MAF
JOSEF MOBERG GODKJENT SOM MAF-PILOT Under ett år har gått siden Josef (30) og Christine ...
Les artikkelen
Løfter hjelpen frem i Guinea
Den første flyvningen i Guinea ble gjennomført i 2022, etter mange år med forberedelser. Dette ...
Les artikkelen
Årsmøte i MAF (NB! Fly-inn er avlyst!)
Velkommen til «fly-in + årsmøte» Velkommen til Hamar Lufthavn 8. juni PROGRAM:Kl. 11:00 Fly innKl. ...
Les artikkelen
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya Tunge regnskyll har forårsaket alvorlige oversvømmelser som har ødelagt aktive ...
Les artikkelen
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO Dr. Denis Mukwege ble i 2018 ble ...
Les artikkelen
En (melke) dråpe i havet
Stanken river i nesen og støyen er øredøvende. Engasjerte barn trenger inn på meg fra ...
Les artikkelen
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester Overveldet av spenning jublet og danset befolkningen, ...
Les artikkelen
Eivind Lindtjørn forteller: Tsjad – en åpen dør
Tsjad – en åpen dør Eivind Lindtjørn Eivnind LIndtjørn Siste artikler Tsjad er den største ...
Les artikkelen
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing -Hvordan endte dere opp her i MAF? Sander: – ...
Les artikkelen
«Senisim pasim» stopper dødelig vold
Senisim Pasin – stopper dødelig voldspiral   – Livet er noen ganger enormt urettferdig», sier ...
Les artikkelen
Maria Solheim: Kjærlighet i luften
Madagaskar! Helt siden jeg var barn har jeg tenkt at det har vært noe tiltrekkende ...
Les artikkelen
Stort behov for hjelp til flyktninger
Mandag 17. juli lettet et MAF-fly fra Juba internasjonale lufthavn i Sør-Sudan med ett tonn ...
Les artikkelen
Leder: Verden er et vakkert sted (for noen)
Det er lett å glemme at verden er fenomenalt skapt i sin mangfoldighet og rikdom ...
Les artikkelen
«Fly-inn» på Starmoen går ut i år
Kjære alle sammen! Av ulike grunner blir det dessverre ikke arrangert «fly-inn» på Starmoen i ...
Les artikkelen
Flyktningkrise i Sør-Sudan! MAF flyr inn hjelp nå
MAF intensiverer nå innsatsen for å hjelpe i den humanitære krisen, og støtte organisasjonene som ...
Les artikkelen
Pelua skaper muligheter for sitt folk
Som barn fikk masai-gutten Pelua ikke muligheten til å begynne på skolen, han ble i ...
Les artikkelen
Malaria tok Destin til slutt
På isolerte steder her i DR Kongo kjemper hvert tredje barn under fem år mot ...
Les artikkelen
– Et livsviktig samarbeid
Foruten styreleder Rebecca Hansen og MAF-ansatte, var den norsk-kongolesiske artisten Mogishu tilstede, samt Trine Rein ...
Les artikkelen
Hewa-folkets forvandling
Blant den isolerte Hewa-stammen på Papua Ny-Guinea var mord og heksejakt en del av arven ...
Les artikkelen
Takk for tilliten
En klynge med fargerike mennesker står og speider mot himmelen. Den vanlige surringen av stemmer ...
Les artikkelen
MAF-pilot Ryan Koher midlertidig løslatt
Siste nytt om saken (18.03.2023) Vi er svært glade for å meddele at MAF-pilot Ryan ...
Les artikkelen
Jordmoren, misjonæren og «altmuligkvinnen»
Det vekket opplevelser og minner for misjonær og mangeårig styremedlem i MAF, Norun Sjøli (80), ...
Les artikkelen
En hyllest til de små
Kjøpesentrene har i lang tid fortalt oss at julen står for døren. Og midt i ...
Les artikkelen
MAF-pionérene: Stuart King (1922-2020)
Da Stuart King og Jack Hemmings styrtet i en fjellside i Burundi på sin aller ...
Les artikkelen
Misjonspiloten
Eivind Lindtjørn har en motor som brenner for å se syke og isolerte mennesker bli ...
Les artikkelen
Å leve for noe større
Forfatteren Mark Twain har mange gode utsagn, ett av dem lyder slik: «De to viktigste ...
Les artikkelen
Omsorgspakker til ambulanse-pasienter
Siden 2007 har MAF i Øst-Timor gjennomført 2969 livreddende ambulanseflyvninger fra distriktene og inn til ...
Les artikkelen
Flyhjelp til tørke-rammede i Sør-sudan
Tidligere i sommer fløy MAF forsyninger til landsbyen Daga Post som ligger i delstaten Øvre ...
Les artikkelen
«Mission complete» i Bangladesh
Siden 1997 har MAF sørget for at helsearbeidere, medisinske forsyninger, organisasjoner og kirker har kunnet ...
Les artikkelen
Kjærlighetens gode kraft
Siden tidenes morgen har mennesker misbrukt makt, og mennesket selv ble guden man tjente. Det ...
Les artikkelen
Ett år på Papua Ny-Guinea
Familien Edsmyr er pappa David, mamma Annelie og barna Timnah (13 år), Noel (11 år), ...
Les artikkelen
Lyser opp fremtiden i Lotimor
Landsbyen Lotimor ligger bortgjemt mellom åsene i et tørt slettelandskap på den sørøstlige grensen til ...
Les artikkelen
En plastbit mot skammen
Motoren summer villig idet C208 Caravanen begynner nedstigningen fra 10 500 fot. I øst ser ...
Les artikkelen
Nå flyet lander, stiger håpet
Som seksåring la mamma meg til sengs i Kongo, mens knattring fra maskingevær lød i ...
Les artikkelen
Tennet-folket fikk bibel og flystripe i påskegave
Det isolerte fjellområdet Arilo i Sør-Sudan er hjemmet til Tennet, en liten folkegruppe som teller ...
Les artikkelen
Ser seg ikke tilbake
Det siste året har Dave fløyet tusen interne flyktninger i Mosambik ut av IS-okkupert område ...
Les artikkelen
Et hardt prøvet folk
Fjoråret ble en «perfekt storm» av jordskjelv, tropisk syklon, presidentmord og gjengkriminalitet i et av ...
Les artikkelen
Haiti og drømmen om frihet
  Det er ikke bare naturkatastrofer som er årsaken til at Haiti er fattig. Nasjonen ...
Les artikkelen
Tror kunnskap kan flytte fjell
Ryan Boyette og hans team med lærere fra organisasjonen To Move Mountains er på vei ...
Les artikkelen
FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars
En del av MAF-familien i Norge samles til FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars. Gudstjenesten blir ...
Les artikkelen
– Mitt navn er Justine
Det vakre, frodige og grønne landskapet i Kivu-provinsen i DR Kongo gir assosiasjoner til Edens ...
Les artikkelen
En pilot og et bushfly
En pilot og et bushfly – en travel formiddag langs nordre flyrute i Sør-Sudan Pilot ...
Les artikkelen
Fortelleren som gav stemmen sin til Afrika
Tomm Kristiansen er nylig pensjonert, men langt ifra arbeidsledig. I fjor ble han sytti og ...
Les artikkelen
Ny fase i livet
Møt MAFs nye utsendinger Linda (47) og Jan Ivar (56) har til sammen åtte barn ...
Les artikkelen
Ut i lyset
I Sør-Sudan er mange mennesker i sårbare situasjoner. Barn født med et handikap er ekstra ...
Les artikkelen
I lufta for jorda
I studietida besøkte jeg en ungdomsklubb for å fortelle litt om fly og flygning. Til ...
Les artikkelen
Skyhøy drøm for jentene
Utviklingsprogrammet GESS (Girls´ Education South Sudan) satser på utdanning for jenter, og MAF flyr organisasjonen ...
Les artikkelen
Fyll tankene
Når vi tenker på tanker, kan tankene våre bli fylt av så mye. For det ...
Les artikkelen
Isolasjonen brutt
Første landing på Junkaral Airstrip! En tysk gressklipper, en vindpølse, koniske markører, og utstyr for ...
Les artikkelen
Kjærlighet til folket
Etter noen gripende dager i Nord-Uganda i MAFs f ly, og møte med flyktninger fra ...
Les artikkelen
Nært samarbeid
Lokalsykehuset i Rumginae er tett knyttet til MAF i Papua Ny-Guinea. Sammen gir de en ...
Les artikkelen
Flyentusiasten
Som guttunge hadde Ole Johan Beck en drøm om å bli flyver. I dag er ...
Les artikkelen
Pilot til tjeneste
Eivind Lindtjørn har lang erfaring som misjonspilot for MAF, blant annet som utsending i Tanzania, Sør-Sudan, ...
Les artikkelen
Et felleskap som vokser
Linda Andresen (50) har alltid hatt et stort hjerte for de minste, og har lang ...
Les artikkelen
Ukjente helter
DR Kongo: En januarkveld i 2015 får den irske jordmoren Maud Kells en telefon derhun ...
Les artikkelen
Utviklingsministeren: Den siste milen er avgjørende
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein på vei til DR Kongo i 2019, sammen med MAF-pilot Eivind Lindtjørn. ...
Les artikkelen
Å fly uten sikt
Koronapandemien har skapt dype kløfter som har forsterket ulikhetene i verden. Landskapet har endret seg ...
Les artikkelen
Elevenes innsats redder liv på Papua Ny-Guinea
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Idealisten Ragnhild
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
– En redning for funksjonsnedsatte barn
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Avskåret etter tsunami og jordskjelv
Landsbyen Kulawi, som er gjemt i fjellene sør for Palu i Indonesia, fikk ingen internasjonal ...
Les artikkelen
Hjelp og helsetjenester til flykninger
Hver dag krysser 20-30 mennesker fra Sør-Sudan grensen til Kenya og ønskes velkommen til et ...
Les artikkelen
MAF bygger flyrstripe i Myanmar
I samarbeid med den burmesiske veldedighetsorganisasjonen Helse og Håp, har MAF startet arbeid i Lailenpi, ...
Les artikkelen
Hilde Frafjord Johnson: Jeg elsker småfly
Hilde Frafjord Johnson om bistand, fred og fly Som 14-åring hadde Hilde Frafjord Johnson et ...
Les artikkelen
Møter ungdommer ansikt til ansikt
I vår startet Hanne Hodne i en 20 prosent stilling i MAF, som prosjektleder for ...
Les artikkelen
Jeg håper for en fremtid for barna mine
Foran et enkelt telt fra FN leker barna med den røde jorda. Mamma Edina sitter ...
Les artikkelen
Rent vann til Liberia
«MAF i Liberia var og er helt avgjørende for vårt arbeid i landet». Dette uttaler ...
Les artikkelen
Sør-Sudan trenger akutt hjelp
Sør-Sudan står overfor den mest alvorlige sultkatastrofen siden landet ble uavhengig. Ifølge UNICEF vil opptil ...
Les artikkelen
Gir flybensin i gave
De første 90 jerrykannene med flybensin overleveres fra flygende rotarianere til flygende hjelpearbeidere. Og det ...
Les artikkelen
En hardtarbeidende drømmer
Jeg er den første som flytter lenger vekk enn en time. Og lenger skal det ...
Les artikkelen
Bushflyene frakter koronavaksiner
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Elektriske fly og bærekraftig luftfart. – Nærmere enn vi tror?
Visjonære ledere innen bærekraftig luftfart samles i morgen 10. mars til online-konferansen «Ecological and Electric ...
Les artikkelen
Utfordrende fredsarbeid i Sør-Sudan
Verdens yngste stat har allerede en blodig historie. En halv million har mistet livet – ...
Les artikkelen
Ny periode på Papua Ny-Guinea
Godt nytt år! Vi er takknemlige for MAF-familien. Sammen er vi et team som gjør ...
Les artikkelen
Bushflyet reddet Joseph
Vipps til 77777
Les artikkelen
Bygger luftbro for voldsutsatte kvinner
BUKAVU, DR KONGO:Inne på det bevoktede Panzi-sykehuset lever håpet for hundrevis av kvinner utsatt for ...
Les artikkelen
Fredskapere
I over 20 år har det vært konflikter mellom stammene Rendille og Borana av Marsabit ...
Les artikkelen
MAF-pioneer Stuart King er død
Stuart King har sovnet inn i en alder av 98 år. Han var under andre ...
Les artikkelen
Dr. Mukwege mottok koronautstyr
Nylig fikk Nobels fredsprisvinner Dr. Denis Mukwege svar på sin bønn om testutstyr for Covid-19 ...
Les artikkelen
Viktig funksjon i en spesiell tid
Siden midten av mars har nedstengte samfunn, isolasjon og sosial distansering blitt den globale normen ...
Les artikkelen
MAF-75-jubileumsside
Etter å ha sette Europa i flammer under 2.  verdenskrig fikk noen unge krigspiloter en ...
Les artikkelen
Forandring tar tid
Intervju med Jan Ivar og Linda Andresen – MAFs utsendinger på  Papua Ny-Guinea – Hva ...
Les artikkelen
Øst-Timor, landet som gjenoppbygges
I et land som bærer preg av en lang og turbulent historie, er blant annet ...
Les artikkelen
MAF-pilot mistet livet på Papua
Vi sørger over tapet av vår kollega og MAF-pilot, Joyce Lin.  Joyce forlot flyplassen Sentani, ...
Les artikkelen
Søstrene i Moroto
En håndfull søstre har viet sine liv til å hjelpe sårbare kvinner i et av ...
Les artikkelen
Korona: Slik jobber MAF Norge
Covid 19 har store konsekvenser, både nasjonalt og globalt. MAF følger situasjonen tett. (Siden oppdateres ...
Les artikkelen
Imanyas reddende engler
– I vår kultur blir barn forsømt, men de er like verdifulle som alle andre, ...
Les artikkelen
Luftens Robin Hood
Tekst: Willy Ludvigsen MAFs grunnleggere drømte om å bruke bombeflyene til noe bedre enn å ...
Les artikkelen
Endelig nytt sjøfly i Bangladesh
«Flyet er her! Det er nesten surrealistisk å se det lande ved hangaren etter to ...
Les artikkelen
Flyr for en bærekraftig fremtid
Ingen organisasjon eller mennesker kan makte å gjøre alt, men alle kan bidra med noe ...
Les artikkelen

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: St. Olavs gate 28, 0166 Oslo

MAF bruker følgende bankkonti: Gavekonto (hoved): 7058.63.60610.
Håpets Vinger og månedsbrev: 1503.24.46504. Brev til nye givere: 1503.25.33334

MAF bruker følgende Vippsnumre 77777 (hoved), 2424 og 2474. 

Organisasjonsnummer: 980421899

MAF behandler alle opplysninger om våre givere strengt konfidensielt. Behandlingen skjer i henhold til Personopplysningsloven. Les mer her

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

MAF tar ditt
personvern
på alvor
MAF tar ditt personvern på alvor

Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies (informasjonskapsler) for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «her» for å lese mer om personvern.