Siste artikler

Blant den isolerte Hewa-stammen på Papua Ny-Guinea var mord og heksejakt en del av arven fra forfedrene. To misjonærer ble invitert til å bo blant noen av dem, det forandret fremtiden deres.

Gresshoppene synger, barn leker og solen skinner gjennom det tette jungellandskapet.

En tilsynelatende idyll – men lytter du til klagesangen fra fjellene, vil du også høre gråten fra kvinner som har mistet sine barn. Å leve med tap har vært, og er en del av hverdagen til dette folket.

– Disse kvinnene er akkurat som deg og meg, de sørger når de mister sine barn, forteller mangeårig misjonær Susan Kopf.

For nesten 20 år siden valgte Susan Kopf, sammen med ektemannen Jonathan å flytte bort fra vestens komfort for å leve sammen med en liten del av Hewa-stammen. Hewa-stammen bor spredt over 10 mil i ulendt terreng i det sentrale høylandet på Papua Ny-Guinea, og teller alt fra 3000 til 6000 mennesker, men ingen vet eksakt hvor mange. Her har ekteparet Kopf lært språket, levd i folkets hverdag og kultur, og delt troen på Gud. Siden 2012 har de vært etablert i en landsby tilknyttet flystripen Yifki.

Jonathan er bibeloversetter, og hans oppdrag har vært å oversette Bibelen til deres eget språk, samtidig som han har hatt fokus på å øke språk- og leseferdighetene. Susan er utdannet sykepleier og opprettet tidlig en egen helseklinikk, i et stammesamfunn hvor mødre-og barnedødeligheten er svært høy.

 

Mange føder i frykt

– Før misjonærene kom hit var det mange kvinner som døde i fødsel, sier Emiyas som holder sitt lille barn i hendene.

– Når jeg blir gravid, så blir jeg veldig redd. Noen av mine venner har dødd av blødninger etter fødsel. Jeg tenker at det kan skje med meg også, sier Losa.

En tradisjonell fødsel blant kvinnene er at de ligger på gulvet på en seng av bananblader og løv. Under fødselen er det helt mørkt. Barnet blir liggende alene på et skittent gulv, mens moren venter på at morkaken skal løsne.

– Først når morkaken har løsnet kan moren plukke opp barnet og amme det, men hvis det drøyer blir barnet liggende lenge i en våt pøl mellom bananblader. En av de vanligste måtene å kutte navlestrengen på, har vært å bruke en machete. Men noe så enkelt som rust fra knivbladet kan forårsake stivkrampe, og ta livet av barnet i løpet av en uke eller to, forteller Jonathan.

Fra gammelt av hevdes det at nyfødte ikke har en ånd før de kan smile, og mødrene tør ikke gi barna et navn før de vet at de overlever. Kvinnene lever ofte i frykt for å bli gravide, da det kan koste dem livet.

– Blant deler av Hewa-stammen tror fortsatt mange at hvis de ikke gjør alt riktig, og strengt følger praksisen til forfedrene – så vil sjelen forlate den nyfødte og barnet dø, forteller Jonathan.

 

En del av den isolerte Hewastammen har fått nytt håp etter at ekteparet Kopf flyttet sammen med dem.

Yansel og hans «besatte» kone Usam

Da familien Kopf flyttet til Hewa-stammen for 20 år siden, var folket overbevist om at det var onde ånder som gav smerte, kroppsskjelving og sykdommer – og gjorde at barn og kvinner døde i barsel. Stammefolket hadde lært av sine forfedre at man skulle bruke gjørme på åpne sår og gni stikkende brennesler på områder med smerte.

Stammefolkets trossystem var basert på deres forhold til ånder på ulike nivåer, en animistisk virkelighetsforståelse der åndene levde i mennesker, dyr, trær og planter. De trodde at de mest onde åndene levde i kvinner og barn. Åndene var sterke og hadde evnen til å fortære folk, og forårsake de verste sykdommer og død.

– For å finne ut hvilken person som hadde en ond ånd, kunne anklagerne si: «Jeg så i en drøm hvem som hadde en ond ånd.» Basert på slike vage opplevelser kunne det komme beskyldninger mot én eller flere bestemte personer.

For å beskytte seg selv, og forhindre sykdom og død, var den eneste «løsningen» å drepe kvinner og barn for å fjerne de onde åndene. Noen ganger drepte landsbymennene sine egne, men oftest gikk mennene til angrep for å drepe i andre landsbyer. På denne måten ble alle menn i stammen skyldige i drap på kvinner og barn.

For Jonathan og Susan har det vært en langsom prosess å få tillit blant folk i stammen. Da familien først ankom og begynte å studere Hewas kultur og språk, skjønte de at det var mye aggressivitet i kulturen. Mange var mistenksomme, redde og levde i frykt.

 

Ordet forvandlet

– Som utenforstående hadde vi ikke muligheten til å si: «Stopp! Slutt å drepe kvinner og barn.» Vi ble sett på som gjester og hadde ikke myndighet til å endre noe i deres kultur, dette måtte komme fra dem selv.

I en tidlig fase lærte de to misjonærene bort hvordan man leser og skriver på sitt eget språk. Deretter kunne de gi dem en oversikt over Bibelens budskap og historie. Landsbyens leder var tidligere lokal sjaman, som sammen med sønnen underviste i heksekunst. De sa:

– Nå innser vi at det vi har hørt fra Bibelen er sant. Det er dette vi ønsker å høre. Vi vil ikke ha noe annet.

Så bli og bo hos oss, vær så snill. Vi takket ja til å bli værende og måtte jobbet under tøffe forhold de første årene. Landsbyfolket gav oss en hytte å bo i og søtpoteter å spise, forteller han.

 

Behovet for bedre helse

Susan er utdannet sykepleier, og hun satte tidlig opp en helsestasjon for å gi helsehjelp og undervisning. Det har ved noen anledninger vært besøk av legeteam utenfra, men behovene har vært, og er, mange.

– Susan investerte mye tid i å lære opp noen lokale ungdommer som kunne hjelpe. Etter hvert kom det på plass fire eller fem som var i stand til å identifisere sykdommer, og som kunne bistå med å dekke de mange helsebehovene, sier han.

Jonathan forteller at det ikke var lett å drive helsestasjonen, i tillegg var det mange som ba om hjelp. En dag kom det en lege til byen som forstod dem. Han dro tilbake til sykehuset der han jobbet og spurte om de kunne adoptere noen av de mest trofaste lærlingene til Susan. En av de unge lærlingene, Yanis, fikk bo der i ett år mens han var under opplæring.

– Yanis fikk følge denne legen på sykehuset mens han gjorde sitt daglige arbeid. Han lærte svært mye på kort tid, og nå er han en av de mest trofaste arbeiderne her, sier Jonathan.

 

En skole i vekst

– Både Susan og jeg har alltid hatt et hjerte og lidenskap for barna, og vi så tidlig et behov for en skole. De voksne i Hewa-stammen ønsket også at barna deres skulle få kunnskap. På denne måten kunne barna senere bli lærere eller helsearbeidere for sitt folk, forteller han.

Først lærte Kopf barna å lese og skrive, slik at de kunne lese Bibelen som ble oversatt til dem. Susan tok det til neste nivå, og det var å lære dem Tok Pisin-språket. Hun holdt kurs hver dag i flere timer.

– Det var et stort behov for å få en egen skole. En av våre tidligere medarbeidere donerte huset sitt slik at vi kunne bruke dette som en midlertidig skole. Det var ikke et stort hus, men det ga nok plass i starten. Nå er vi i ferd med å sette opp et eget skolebygg, det gleder vi oss over, forteller Jonathan.

 

Deler av Hewa-stammen er fortsatt preget av deres forhold til ånder (animisme). De voksne i stammen ønsker at barna deres skal få gå på skole.

Flystripe i jungelen

Av personlige grunner måtte ekteparet reise bort en periode, hjem til USA. Da ble landsbyfolket svært bekymret og sa: «Når dere nå drar og blir borte, hva skjer med oss da?»

Ekteparet Kopf innså at løsningen måtte være å bygge en flystripe. Hvis helsepersonell og lærere kan reise frem og tilbake med fly, ville folket få hjelpen de var avhengige av. De tok derfor kontakt med MAF for å høre om det var mulig å starte flyvninger til området, noe MAF sa ja til.

Jonathan og de lokale lederne gikk på leting i fjellområdet, helt til de de fant et passende sted. Sammen gjorde de den tette jungelen om til en flystripe som i dag går under navnet Yifki.

– Det var utrolig! Folket begynte å grave ut disse store trærne med enorme røtter langs det 600 meter lange dalområdet. Da vi var ferdige med å hugge trærne, fikk vi anskaffet en liten traktor for å jevne til flystripen. Den måtte fraktes inn med helikopter. I august 2013 ble flystripen ferdig og var trygg å lande på. Gleden var stor da MAF-flyet landet her for første gang, forteller Jonathan.

 

MAF utgjør en forskjell

Siden den gang har MAF spilt en sentral rolle. Flyene sørger for tilgang til sykehus når det er nødsituasjoner, og bedret helse og utdanning til det isolerte folket.

– Det startet i det små med bibeloversettelse og lesekunnskaper, nå er vi i ferd med å ferdigstille det første skolebygget til Hewa-folket. Vi er takknemlige for teamet av frivillige som støtter og bidrar, og uten MAF hadde det ikke vært mulig, avslutter Jonathan

Flystripen i jungelen går under navnet Yifki.
I den tette jungelen lever mange kvinner i frykt for å bli gravide.
MAF flyr inn byggematerialer til det nye skolebygget.

Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Siste artikler og historier
  • Alle
  • Ambulanse
  • Bistand
  • Helse
  • Historier
  • Leder
  • Misjon
  • Nødhjelp
  • Nytt fra felten
  • Nytt fra Norge
  • Ukategorisert
Alle
  • Alle
  • Ambulanse
  • Bistand
  • Helse
  • Historier
  • Leder
  • Misjon
  • Nødhjelp
  • Nytt fra felten
  • Nytt fra Norge
  • Ukategorisert
Årsmøte i MAF + Fly-inn

Årsmøte + Fly-inn   Velkommen til årsmøte i MAF Når: 8. juni klokken 17.00Hvor: Hamar flyplass Fly-in …

Les artikkelen
En (melke) dråpe i havet

Stanken river i nesen og støyen er øredøvende. Engasjerte barn trenger inn på meg fra …

Les artikkelen
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester

Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester Overveldet av spenning jublet og danset befolkningen, …

Les artikkelen
Eivind Lindtjørn forteller: Tsjad – en åpen dør

Tsjad – en åpen dør Eivind Lindtjørn Eivnind LIndtjørn Siste artikler Tsjad er den største …

Les artikkelen
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing

Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing -Hvordan endte dere opp her i MAF? Sander: – …

Les artikkelen
«Senisim pasim» stopper dødelig vold

Senisim Pasin – stopper dødelig voldspiral   – Livet er noen ganger enormt urettferdig», sier …

Les artikkelen
Maria Solheim: Kjærlighet i luften

Madagaskar! Helt siden jeg var barn har jeg tenkt at det har vært noe tiltrekkende …

Les artikkelen
Stort behov for hjelp til flyktninger

Mandag 17. juli lettet et MAF-fly fra Juba internasjonale lufthavn i Sør-Sudan med ett tonn …

Les artikkelen
Leder: Verden er et vakkert sted (for noen)

Det er lett å glemme at verden er fenomenalt skapt i sin mangfoldighet og rikdom …

Les artikkelen
«Fly-inn» på Starmoen går ut i år

Kjære alle sammen! Av ulike grunner blir det dessverre ikke arrangert «fly-inn» på Starmoen i …

Les artikkelen
Flyktningkrise i Sør-Sudan! MAF flyr inn hjelp nå

MAF intensiverer nå innsatsen for å hjelpe i den humanitære krisen, og støtte organisasjonene som …

Les artikkelen
Pelua skaper muligheter for sitt folk

Som barn fikk masai-gutten Pelua ikke muligheten til å begynne på skolen, han ble i …

Les artikkelen
Legene som ser sin neste

  Fem år gamle Salma dunket på den rare metallsylinderen hun tilfeldigvis oppdaget da hun …

Les artikkelen
Malaria tok Destin til slutt

På isolerte steder her i DR Kongo kjemper hvert tredje barn under fem år mot …

Les artikkelen
– Et livsviktig samarbeid

Foruten styreleder Rebecca Hansen og MAF-ansatte, var den norsk-kongolesiske artisten Mogishu tilstede, samt Trine Rein …

Les artikkelen
Takk for tilliten

En klynge med fargerike mennesker står og speider mot himmelen. Den vanlige surringen av stemmer …

Les artikkelen
MAF-pilot Ryan Koher midlertidig løslatt

Siste nytt om saken (18.03.2023) Vi er svært glade for å meddele at MAF-pilot Ryan …

Les artikkelen
Jordmoren, misjonæren og «altmuligkvinnen»

Det vekket opplevelser og minner for misjonær og mangeårig styremedlem i MAF, Norun Sjøli (80), …

Les artikkelen
En hyllest til de små

Kjøpesentrene har i lang tid fortalt oss at julen står for døren. Og midt i …

Les artikkelen
MAF-pionérene: Stuart King (1922-2020)

Da Stuart King og Jack Hemmings styrtet i en fjellside i Burundi på sin aller …

Les artikkelen
Misjonspiloten

Eivind Lindtjørn har en motor som brenner for å se syke og isolerte mennesker bli …

Les artikkelen
Å leve for noe større

Forfatteren Mark Twain har mange gode utsagn, ett av dem lyder slik: «De to viktigste …

Les artikkelen
Omsorgspakker til ambulanse-pasienter

Siden 2007 har MAF i Øst-Timor gjennomført 2969 livreddende ambulanseflyvninger fra distriktene og inn til …

Les artikkelen
Flyhjelp til tørke-rammede i Sør-sudan

Tidligere i sommer fløy MAF forsyninger til landsbyen Daga Post som ligger i delstaten Øvre …

Les artikkelen
«Mission complete» i Bangladesh

Siden 1997 har MAF sørget for at helsearbeidere, medisinske forsyninger, organisasjoner og kirker har kunnet …

Les artikkelen
Kjærlighetens gode kraft

Siden tidenes morgen har mennesker misbrukt makt, og mennesket selv ble guden man tjente. Det …

Les artikkelen
Ett år på Papua Ny-Guinea

Familien Edsmyr er pappa David, mamma Annelie og barna Timnah (13 år), Noel (11 år), …

Les artikkelen
Lyser opp fremtiden i Lotimor

Landsbyen Lotimor ligger bortgjemt mellom åsene i et tørt slettelandskap på den sørøstlige grensen til …

Les artikkelen
En plastbit mot skammen

Motoren summer villig idet C208 Caravanen begynner nedstigningen fra 10 500 fot. I øst ser …

Les artikkelen
Nå flyet lander, stiger håpet

Som seksåring la mamma meg til sengs i Kongo, mens knattring fra maskingevær lød i …

Les artikkelen
Tennet-folket fikk bibel og flystripe i påskegave

Det isolerte fjellområdet Arilo i Sør-Sudan er hjemmet til Tennet, en liten folkegruppe som teller …

Les artikkelen
Ser seg ikke tilbake

Det siste året har Dave fløyet tusen interne flyktninger i Mosambik ut av IS-okkupert område …

Les artikkelen
Et hardt prøvet folk

Fjoråret ble en «perfekt storm» av jordskjelv, tropisk syklon, presidentmord og gjengkriminalitet i et av …

Les artikkelen
Haiti og drømmen om frihet

  Det er ikke bare naturkatastrofer som er årsaken til at Haiti er fattig. Nasjonen …

Les artikkelen
Velkommen til årsmøte

Vi ønsker velkommen til årsmøte i MAF Norge fredag 22. april. Vi møtes for kaffe …

Les artikkelen
Tror kunnskap kan flytte fjell

Ryan Boyette og hans team med lærere fra organisasjonen To Move Mountains er på vei …

Les artikkelen
FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars

En del av MAF-familien i Norge samles til FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars. Gudstjenesten blir …

Les artikkelen
– Mitt navn er Justine

Det vakre, frodige og grønne landskapet i Kivu-provinsen i DR Kongo gir assosiasjoner til Edens …

Les artikkelen
En pilot og et bushfly

En pilot og et bushfly – en travel formiddag langs nordre flyrute i Sør-Sudan Pilot …

Les artikkelen
Fortelleren som gav stemmen sin til Afrika

Tomm Kristiansen er nylig pensjonert, men langt ifra arbeidsledig. I fjor ble han sytti og …

Les artikkelen
Ny fase i livet

Møt MAFs nye utsendinger Linda (47) og Jan Ivar (56) har til sammen åtte barn …

Les artikkelen
Ut i lyset

I Sør-Sudan er mange mennesker i sårbare situasjoner. Barn født med et handikap er ekstra …

Les artikkelen
I lufta for jorda

I studietida besøkte jeg en ungdomsklubb for å fortelle litt om fly og flygning. Til …

Les artikkelen
Skyhøy drøm for jentene

Utviklingsprogrammet GESS (Girls´ Education South Sudan) satser på utdanning for jenter, og MAF flyr organisasjonen …

Les artikkelen
Fyll tankene

Når vi tenker på tanker, kan tankene våre bli fylt av så mye. For det …

Les artikkelen
Isolasjonen brutt

Første landing på Junkaral Airstrip! En tysk gressklipper, en vindpølse, koniske markører, og utstyr for …

Les artikkelen
Kjærlighet til folket

Etter noen gripende dager i Nord-Uganda i MAFs f ly, og møte med flyktninger fra …

Les artikkelen
Nært samarbeid

Lokalsykehuset i Rumginae er tett knyttet til MAF i Papua Ny-Guinea. Sammen gir de en …

Les artikkelen
Flyentusiasten

Som guttunge hadde Ole Johan Beck en drøm om å bli flyver. I dag er …

Les artikkelen
Pilot til tjeneste

Eivind Lindtjørn har lang erfaring som misjonspilot for MAF, blant annet som utsending i Tanzania, Sør-Sudan, …

Les artikkelen
Et felleskap som vokser

Linda Andresen (50) har alltid hatt et stort hjerte for de minste, og har lang …

Les artikkelen
Ukjente helter

DR Kongo: En januarkveld i 2015 får den irske jordmoren Maud Kells en telefon derhun …

Les artikkelen
Utviklingsministeren: Den siste milen er avgjørende

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein på vei til DR Kongo i 2019, sammen med MAF-pilot Eivind Lindtjørn. …

Les artikkelen
Å fly uten sikt

Koronapandemien har skapt dype kløfter som har forsterket ulikhetene i verden. Landskapet har endret seg …

Les artikkelen
Elevenes innsats redder liv på Papua Ny-Guinea

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
Idealisten Ragnhild

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
– En redning for funksjonsnedsatte barn

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
Avskåret etter tsunami og jordskjelv

Landsbyen Kulawi, som er gjemt i fjellene sør for Palu i Indonesia, fikk ingen internasjonal …

Les artikkelen
Hjelp og helsetjenester til flykninger

Hver dag krysser 20-30 mennesker fra Sør-Sudan grensen til Kenya og ønskes velkommen til et …

Les artikkelen
MAF bygger flyrstripe i Myanmar

I samarbeid med den burmesiske veldedighetsorganisasjonen Helse og Håp, har MAF startet arbeid i Lailenpi, …

Les artikkelen
Hilde Frafjord Johnson: Jeg elsker småfly

Hilde Frafjord Johnson om bistand, fred og fly Som 14-åring hadde Hilde Frafjord Johnson et …

Les artikkelen
Møter ungdommer ansikt til ansikt

I vår startet Hanne Hodne i en 20 prosent stilling i MAF, som prosjektleder for …

Les artikkelen
Jeg håper for en fremtid for barna mine

Foran et enkelt telt fra FN leker barna med den røde jorda. Mamma Edina sitter …

Les artikkelen
Rent vann til Liberia

«MAF i Liberia var og er helt avgjørende for vårt arbeid i landet». Dette uttaler …

Les artikkelen
Sør-Sudan trenger akutt hjelp

Sør-Sudan står overfor den mest alvorlige sultkatastrofen siden landet ble uavhengig. Ifølge UNICEF vil opptil …

Les artikkelen
Gir flybensin i gave

De første 90 jerrykannene med flybensin overleveres fra flygende rotarianere til flygende hjelpearbeidere. Og det …

Les artikkelen
En hardtarbeidende drømmer

Jeg er den første som flytter lenger vekk enn en time. Og lenger skal det …

Les artikkelen
Bushflyene frakter koronavaksiner

Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho og Uganda.

Les artikkelen
Elektriske fly og bærekraftig luftfart. – Nærmere enn vi tror?

Visjonære ledere innen bærekraftig luftfart samles i morgen 10. mars til online-konferansen «Ecological and Electric …

Les artikkelen
Utfordrende fredsarbeid i Sør-Sudan

Verdens yngste stat har allerede en blodig historie. En halv million har mistet livet – …

Les artikkelen
Ny periode på Papua Ny-Guinea

Godt nytt år! Vi er takknemlige for MAF-familien. Sammen er vi et team som gjør …

Les artikkelen
Bushflyet reddet Joseph

Vipps til 77777

Les artikkelen
Bygger luftbro for voldsutsatte kvinner

BUKAVU, DR KONGO:Inne på det bevoktede Panzi-sykehuset lever håpet for hundrevis av kvinner utsatt for …

Les artikkelen
Fredskapere

I over 20 år har det vært konflikter mellom stammene Rendille og Borana av Marsabit …

Les artikkelen
MAF-pioneer Stuart King er død

Stuart King har sovnet inn i en alder av 98 år. Han var under andre …

Les artikkelen
Dr. Mukwege mottok koronautstyr

Nylig fikk Nobels fredsprisvinner Dr. Denis Mukwege svar på sin bønn om testutstyr for Covid-19 …

Les artikkelen
Viktig funksjon i en spesiell tid

Siden midten av mars har nedstengte samfunn, isolasjon og sosial distansering blitt den globale normen …

Les artikkelen
MAF-75-jubileumsside

Etter å ha sette Europa i flammer under 2.  verdenskrig fikk noen unge krigspiloter en …

Les artikkelen
Forandring tar tid

Intervju med Jan Ivar og Linda Andresen – MAFs utsendinger på  Papua Ny-Guinea – Hva …

Les artikkelen
Velkommen til årsmøte

Vi ønsker velkommen til årsmøte i MAF Norge fredag 22. april. Vi møtes for kaffe …

Les artikkelen
Øst-Timor, landet som gjenoppbygges

I et land som bærer preg av en lang og turbulent historie, er blant annet …

Les artikkelen
MAF-pilot mistet livet på Papua

Vi sørger over tapet av vår kollega og MAF-pilot, Joyce Lin.  Joyce forlot flyplassen Sentani, …

Les artikkelen
Søstrene i Moroto

En håndfull søstre har viet sine liv til å hjelpe sårbare kvinner i et av …

Les artikkelen
Korona: Slik jobber MAF Norge

Covid 19 har store konsekvenser, både nasjonalt og globalt. MAF følger situasjonen tett. (Siden oppdateres …

Les artikkelen
Imanyas reddende engler

– I vår kultur blir barn forsømt, men de er like verdifulle som alle andre, …

Les artikkelen
Luftens Robin Hood

Tekst: Willy Ludvigsen MAFs grunnleggere drømte om å bruke bombeflyene til noe bedre enn å …

Les artikkelen
Endelig nytt sjøfly i Bangladesh

«Flyet er her! Det er nesten surrealistisk å se det lande ved hangaren etter to …

Les artikkelen
Flyr for en bærekraftig fremtid

Ingen organisasjon eller mennesker kan makte å gjøre alt, men alle kan bidra med noe …

Les artikkelen

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: St. Olavs gate 28, 0166 Oslo

MAF bruker følgende bankkonti: Gavekonto (hoved): 7058.63.60610.
Håpets Vinger og månedsbrev: 1503.24.46504. Brev til nye givere: 1503.25.33334

MAF bruker følgende Vippsnumre 77777 (hoved), 2424 og 2474. 

Organisasjonsnummer: 980421899

MAF behandler alle opplysninger om våre givere strengt konfidensielt. Behandlingen skjer i henhold til Personopplysningsloven. Les mer her

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

REISEN INN I DYPE LANDSKAP
– et sant drama fra Kongos jungel

Bestill gratis bok

MAF tar ditt
personvern
på alvor
MAF tar ditt personvern på alvor

Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies (informasjonskapsler) for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «her» for å lese mer om personvern.