Siste artikler

Det siste året har Dave fløyet tusen interne flyktninger i Mosambik ut av IS-okkupert område med fare for å bli skutt ned. Uansett hva det har betydd å være MAF-utsending i et fremmed land de siste 24 årene, har Gerd og Dave LePoidevin sagt ja uten forbehold.

Søkte meningen med livet Dave vokste opp i Minnesota, USA. Som tenåring ba han til Gud om å vise hva han skulle gjøre med livet sitt. Han tenkte litt på å bli misjonær, men ettersom han var en sjenert type så han ikke for seg hvordan det skulle gå til. Han var teknisk og mekanisk god, men ikke en som likte å prate foran folk. Først etter universitetet, da han kom på en bibelskole, skulle han oppleve å få svar. Til bibelskolen kom det en pilot fra MAF som viste film fra arbeidet. Da tenkte Dave i sitt stille sinn:

«Det der kan jeg gjøre!»

Takknemlig for at Gud hadde kalt ham til noe han kunne gjøre, begynte han å forberede seg for å kunne fly ut for MAF. For at drømmen skulle bli virkeliggjort, måtte han jobbe som vaktmester ved bibelskolen for å tjene penger til flytimer.

 

Fant hverandre i USA
I mellomtiden ankom en ung norsk kvinne bibelskolen. Gerd fra Vennesla var nettopp ferdig ved Handelshøyskolen. Sammen med en venninne reiste hun over til USA for å prøve nettopp denne bibelskolen som hun hadde hørt om. Planen var tre måneder, men Gerd elsket livet der, og ble hele året. I den perioden traff hun den unge Dave som nylig hadde fått mekanisk sertifikat og som tok flytimer. Gerd kom til USA etter sommerferie i Norge, og etter hvert ble de gift.

– Visste du om kallet til Dave da dere giftet dere?

– Ja, jeg visste om det hele tiden, og det var fint for meg, svarer Gerd enkelt.

 

Trodde de skulle til et kaldt sted
Det unge paret fikk to barn før de var klare til å reise ut. Først gikk turen til Portugal for å lære språk. Så var de i Lesotho i to år, før turen gikk til Mosambik. – Vi trodde først vi skulle til Øst-Europa, eller Asia, et kaldt sted – men det var Afrika som åpnet seg opp, sier Gerd og ler ved tanken på en nordamerikaner og en nordmann som ikke var kjent med det afrikanske klimaet.

Men de hadde sagt sitt ja til Gud og til MAF, og de var klare til å møte hva enn det måtte være.

– Dere har brukt hele deres voksne liv i Mosambik. Er dette hjemme for dere nå?

– Ja, det er hjemme. Ting var annerledes og rart i begynnelsen, men man tilpasser seg. Vi hadde ingen plan for hvor lenge vi skulle være ute, men forventet fra begynnelsen at kallet kunne vare for resten av livet, bekrefter Gerd.

 

Etablerte MAF i Mosambik
Familien på fire kom til Mosambik i 1998 og var de første utsendingene fra MAF i landet.

– Oppgavene våre har variert gjennom ulike perioder, ut fra behov. I begynnelsen måtte vi etablere MAF som en utviklingsorganisasjon, samtidig som vi jobbet med andre tilstedeværende organisasjoner. Slik kunne vi nå lenger inn i landet og etablere nye kontakter, bli kjent med folket og finne ut hvordan vi best kunne hjelpe, forteller Gerd.

I begynnelsen hadde Gerd barna, som det etter hvert ble fire av, på hjemmeskole. Samtidig støttet hun Dave i arbeidet, og var vert for besøkende som ofte bodde i deres eget hjem. Arbeidet ekteparet startet og fortsatt leder består nå av 18 arbeidere og deres familier, hvilket innebærer en horde av barn. Sammen med yngstedatter Annie, som fortsatt bor med foreldrene, har Gerd mye med barna å gjøre i hverdagen.

 

Tre visjonære ord
Når Dave deler om livet og arbeidet deres, er det tydelig at MAF sin visjon og deres visjon er helt sammensmeltet.

– Det vi gjør handler i essens om å bringe hjelp, håp og helbredelse, sier Dave.

Han begynner med det siste, helbredelse, og forteller om et helseteam bestående av doktor, tannlege, sykepleier og en lærer som han ofte flyr inn til avsidesliggende landsbyer som aldri har tilgang til den slags hjelp. På den måten tilbyr de helbredelse.

– På et av disse oppdragene kom vi i kontakt med datteren til en høvding i landsbyen vi var i. Hun trengte en operasjon og vi fikk ta henne med i flyet, deler Gerd. Plutselig presser tårene seg frem når Gerd fortsetter:

– Det er rørende å se hvordan de tør stole på oss fremmede. Mange spør nok seg selv: vil datteren vår noen gang komme tilbake hvis vi sender henne i flyet med disse folkene? Da er det sterkt å se gleden i landsbyen når hun kommer tilbake etter vellykket operasjon.

Dave plukker opp tråden igjen, og deler om håp.

– Misjonærene i landet er vår førsteprioritet, men dessverre er det er ikke så mange av dem igjen. Akkurat nå er det først og fremst bibeloversettere fra Wycliffe og en nærliggende Ungdom i Oppdrag-base som er her. Det at det er få nå, bringer oss inn på den spente situasjonen i landet og til det første av de tre stikkordene, nemlig hjelp.

 

Stort behov for krisehjelp
Siden 2017 har terrororganisasjonen IS okkupert områder i nord, noe som har resultert i at mer enn 800 000 mennesker har blitt drevet på flukt. Det siste året har det tilspisset seg, og fra mars til november 2021 fløy Dave og medarbeidere tre turer om dagen for å evakuere flyktninger, samt frakte medisiner og mat.

– Vi fikk reddet omkring tusen flyktninger, deler Dave og finner frem bilder av fullstappede bushfly med traumatiserte kvinner med barn på fanget, med syke mennesker på gulvet og nett med personlige eiendeler mellom seg.

– Det var ikke så lett å få gjort noe med situasjonen, og hjelpeorganisasjoner som var til stede ble egentlig satt på sidelinjen. Men Gud gav oss en mulighet til å gjøre noe, forteller Dave.

– Var det farlig for dere personlig?

– Vi var litt redde for å bli skutt da vi gikk inn for landing, så vi måtte holde oss høyt, og deretter dykke kjapt ned for å forsøke å unngå skytingen. Det har heldigvis gått bra, forteller Dave.

 

Gir ikke opp når det blir tøft
Gerd og Dave har et hjertebudskap de ønsker å dele med andre som lever i krevende situasjoner, og særlig misjonsutsendinger.

– Mange utsendinger er på felt noen år, men når livet blir hardt så drar de. Vi har jo også hatt perioder der vi har tenkt «la oss dra.» Men jeg ønsker virkelig å oppmuntre folk til å ikke gi opp når det blir tøft, sier Gerd. Så kommer tårene. 

– Ettersom vi har vært her så lenge, har vi fått oppleve utsendinger som starter og fullfører sine prosjekter. Slik som bibeloversettere, de kom for å oversette bibelen til et lokalt språk. Vi var der i starten da de begynte i det små, og er der fortsatt når de nå fullfører prosjektet. Hadde vi dratt tidligere ville vi ikke fått gleden av å se den nye bibelen fullført. Det er virkelig noe jeg ønsker å si til andre misjonærer: ikke gi opp! Det er verdt det, avslutter Gerd tydelig berørt.

Dave, Gerd og deres yngste datter er på vei hjem igjen til Mosambik, etter et lengre opphold i Norge over julen. De flyr inn igjen til et land som er truet av terrorister og fattigdom, men de ser seg ikke tilbake. De har gitt sitt ja.

– Det vi gjør handler om å bringe håp og helbredelse, forteller Dave.

Da Dave som ung mann møtte en MAF-pilot, visste han hva han skulle gjøre med livet.


Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Siste artikler og historier
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Alle
 • Alle
 • Ambulanse
 • Bistand
 • Helse
 • Historier
 • Leder
 • Misjon
 • Nødhjelp
 • Nytt fra felten
 • Nytt fra Norge
 • Ukategorisert
Øyelegen Hellen
  Synsproblemer i Afrika er et stort problem. Hellen Atti er en ung sørsudansk øyelege ...
Les artikkelen
Josef Moberg godkjent som pilot i MAF
JOSEF MOBERG GODKJENT SOM MAF-PILOT Under ett år har gått siden Josef (30) og Christine ...
Les artikkelen
Løfter hjelpen frem i Guinea
Den første flyvningen i Guinea ble gjennomført i 2022, etter mange år med forberedelser. Dette ...
Les artikkelen
Årsmøte i MAF (NB! Fly-inn er avlyst!)
Velkommen til «fly-in + årsmøte» Velkommen til Hamar Lufthavn 8. juni PROGRAM:Kl. 11:00 Fly innKl. ...
Les artikkelen
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya
Flom forverrer isolasjonen i Nord-Kenya Tunge regnskyll har forårsaket alvorlige oversvømmelser som har ødelagt aktive ...
Les artikkelen
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO
BESØK AV DR. MUKWEGE PÅ MAF-KONTORET I OSLO Dr. Denis Mukwege ble i 2018 ble ...
Les artikkelen
En (melke) dråpe i havet
Stanken river i nesen og støyen er øredøvende. Engasjerte barn trenger inn på meg fra ...
Les artikkelen
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester
Ny flystripe gir avsidesliggende Sikoi utdanning og helsetjenester Overveldet av spenning jublet og danset befolkningen, ...
Les artikkelen
Eivind Lindtjørn forteller: Tsjad – en åpen dør
Tsjad – en åpen dør Eivind Lindtjørn Eivnind LIndtjørn Siste artikler Tsjad er den største ...
Les artikkelen
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing
Elise og Sander leder MAFs ungdomssatsing -Hvordan endte dere opp her i MAF? Sander: – ...
Les artikkelen
«Senisim pasim» stopper dødelig vold
Senisim Pasin – stopper dødelig voldspiral   – Livet er noen ganger enormt urettferdig», sier ...
Les artikkelen
Maria Solheim: Kjærlighet i luften
Madagaskar! Helt siden jeg var barn har jeg tenkt at det har vært noe tiltrekkende ...
Les artikkelen
Stort behov for hjelp til flyktninger
Mandag 17. juli lettet et MAF-fly fra Juba internasjonale lufthavn i Sør-Sudan med ett tonn ...
Les artikkelen
Leder: Verden er et vakkert sted (for noen)
Det er lett å glemme at verden er fenomenalt skapt i sin mangfoldighet og rikdom ...
Les artikkelen
«Fly-inn» på Starmoen går ut i år
Kjære alle sammen! Av ulike grunner blir det dessverre ikke arrangert «fly-inn» på Starmoen i ...
Les artikkelen
Flyktningkrise i Sør-Sudan! MAF flyr inn hjelp nå
MAF intensiverer nå innsatsen for å hjelpe i den humanitære krisen, og støtte organisasjonene som ...
Les artikkelen
Pelua skaper muligheter for sitt folk
Som barn fikk masai-gutten Pelua ikke muligheten til å begynne på skolen, han ble i ...
Les artikkelen
Legene som ser sin neste
  Fem år gamle Salma dunket på den rare metallsylinderen hun tilfeldigvis oppdaget da hun ...
Les artikkelen
Malaria tok Destin til slutt
På isolerte steder her i DR Kongo kjemper hvert tredje barn under fem år mot ...
Les artikkelen
– Et livsviktig samarbeid
Foruten styreleder Rebecca Hansen og MAF-ansatte, var den norsk-kongolesiske artisten Mogishu tilstede, samt Trine Rein ...
Les artikkelen
Hewa-folkets forvandling
Blant den isolerte Hewa-stammen på Papua Ny-Guinea var mord og heksejakt en del av arven ...
Les artikkelen
Takk for tilliten
En klynge med fargerike mennesker står og speider mot himmelen. Den vanlige surringen av stemmer ...
Les artikkelen
MAF-pilot Ryan Koher midlertidig løslatt
Siste nytt om saken (18.03.2023) Vi er svært glade for å meddele at MAF-pilot Ryan ...
Les artikkelen
Jordmoren, misjonæren og «altmuligkvinnen»
Det vekket opplevelser og minner for misjonær og mangeårig styremedlem i MAF, Norun Sjøli (80), ...
Les artikkelen
En hyllest til de små
Kjøpesentrene har i lang tid fortalt oss at julen står for døren. Og midt i ...
Les artikkelen
MAF-pionérene: Stuart King (1922-2020)
Da Stuart King og Jack Hemmings styrtet i en fjellside i Burundi på sin aller ...
Les artikkelen
Misjonspiloten
Eivind Lindtjørn har en motor som brenner for å se syke og isolerte mennesker bli ...
Les artikkelen
Å leve for noe større
Forfatteren Mark Twain har mange gode utsagn, ett av dem lyder slik: «De to viktigste ...
Les artikkelen
Omsorgspakker til ambulanse-pasienter
Siden 2007 har MAF i Øst-Timor gjennomført 2969 livreddende ambulanseflyvninger fra distriktene og inn til ...
Les artikkelen
Flyhjelp til tørke-rammede i Sør-sudan
Tidligere i sommer fløy MAF forsyninger til landsbyen Daga Post som ligger i delstaten Øvre ...
Les artikkelen
«Mission complete» i Bangladesh
Siden 1997 har MAF sørget for at helsearbeidere, medisinske forsyninger, organisasjoner og kirker har kunnet ...
Les artikkelen
Kjærlighetens gode kraft
Siden tidenes morgen har mennesker misbrukt makt, og mennesket selv ble guden man tjente. Det ...
Les artikkelen
Ett år på Papua Ny-Guinea
Familien Edsmyr er pappa David, mamma Annelie og barna Timnah (13 år), Noel (11 år), ...
Les artikkelen
Lyser opp fremtiden i Lotimor
Landsbyen Lotimor ligger bortgjemt mellom åsene i et tørt slettelandskap på den sørøstlige grensen til ...
Les artikkelen
En plastbit mot skammen
Motoren summer villig idet C208 Caravanen begynner nedstigningen fra 10 500 fot. I øst ser ...
Les artikkelen
Nå flyet lander, stiger håpet
Som seksåring la mamma meg til sengs i Kongo, mens knattring fra maskingevær lød i ...
Les artikkelen
Tennet-folket fikk bibel og flystripe i påskegave
Det isolerte fjellområdet Arilo i Sør-Sudan er hjemmet til Tennet, en liten folkegruppe som teller ...
Les artikkelen
Et hardt prøvet folk
Fjoråret ble en «perfekt storm» av jordskjelv, tropisk syklon, presidentmord og gjengkriminalitet i et av ...
Les artikkelen
Haiti og drømmen om frihet
  Det er ikke bare naturkatastrofer som er årsaken til at Haiti er fattig. Nasjonen ...
Les artikkelen
Tror kunnskap kan flytte fjell
Ryan Boyette og hans team med lærere fra organisasjonen To Move Mountains er på vei ...
Les artikkelen
FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars
En del av MAF-familien i Norge samles til FLY-IN på Vermundsjøen 6. mars. Gudstjenesten blir ...
Les artikkelen
– Mitt navn er Justine
Det vakre, frodige og grønne landskapet i Kivu-provinsen i DR Kongo gir assosiasjoner til Edens ...
Les artikkelen
En pilot og et bushfly
En pilot og et bushfly – en travel formiddag langs nordre flyrute i Sør-Sudan Pilot ...
Les artikkelen
Fortelleren som gav stemmen sin til Afrika
Tomm Kristiansen er nylig pensjonert, men langt ifra arbeidsledig. I fjor ble han sytti og ...
Les artikkelen
Ny fase i livet
Møt MAFs nye utsendinger Linda (47) og Jan Ivar (56) har til sammen åtte barn ...
Les artikkelen
Ut i lyset
I Sør-Sudan er mange mennesker i sårbare situasjoner. Barn født med et handikap er ekstra ...
Les artikkelen
I lufta for jorda
I studietida besøkte jeg en ungdomsklubb for å fortelle litt om fly og flygning. Til ...
Les artikkelen
Skyhøy drøm for jentene
Utviklingsprogrammet GESS (Girls´ Education South Sudan) satser på utdanning for jenter, og MAF flyr organisasjonen ...
Les artikkelen
Fyll tankene
Når vi tenker på tanker, kan tankene våre bli fylt av så mye. For det ...
Les artikkelen
Isolasjonen brutt
Første landing på Junkaral Airstrip! En tysk gressklipper, en vindpølse, koniske markører, og utstyr for ...
Les artikkelen
Kjærlighet til folket
Etter noen gripende dager i Nord-Uganda i MAFs f ly, og møte med flyktninger fra ...
Les artikkelen
Nært samarbeid
Lokalsykehuset i Rumginae er tett knyttet til MAF i Papua Ny-Guinea. Sammen gir de en ...
Les artikkelen
Flyentusiasten
Som guttunge hadde Ole Johan Beck en drøm om å bli flyver. I dag er ...
Les artikkelen
Pilot til tjeneste
Eivind Lindtjørn har lang erfaring som misjonspilot for MAF, blant annet som utsending i Tanzania, Sør-Sudan, ...
Les artikkelen
Et felleskap som vokser
Linda Andresen (50) har alltid hatt et stort hjerte for de minste, og har lang ...
Les artikkelen
Ukjente helter
DR Kongo: En januarkveld i 2015 får den irske jordmoren Maud Kells en telefon derhun ...
Les artikkelen
Utviklingsministeren: Den siste milen er avgjørende
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein på vei til DR Kongo i 2019, sammen med MAF-pilot Eivind Lindtjørn. ...
Les artikkelen
Å fly uten sikt
Koronapandemien har skapt dype kløfter som har forsterket ulikhetene i verden. Landskapet har endret seg ...
Les artikkelen
Elevenes innsats redder liv på Papua Ny-Guinea
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Idealisten Ragnhild
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
– En redning for funksjonsnedsatte barn
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Avskåret etter tsunami og jordskjelv
Landsbyen Kulawi, som er gjemt i fjellene sør for Palu i Indonesia, fikk ingen internasjonal ...
Les artikkelen
Hjelp og helsetjenester til flykninger
Hver dag krysser 20-30 mennesker fra Sør-Sudan grensen til Kenya og ønskes velkommen til et ...
Les artikkelen
MAF bygger flyrstripe i Myanmar
I samarbeid med den burmesiske veldedighetsorganisasjonen Helse og Håp, har MAF startet arbeid i Lailenpi, ...
Les artikkelen
Hilde Frafjord Johnson: Jeg elsker småfly
Hilde Frafjord Johnson om bistand, fred og fly Som 14-åring hadde Hilde Frafjord Johnson et ...
Les artikkelen
Møter ungdommer ansikt til ansikt
I vår startet Hanne Hodne i en 20 prosent stilling i MAF, som prosjektleder for ...
Les artikkelen
Jeg håper for en fremtid for barna mine
Foran et enkelt telt fra FN leker barna med den røde jorda. Mamma Edina sitter ...
Les artikkelen
Rent vann til Liberia
«MAF i Liberia var og er helt avgjørende for vårt arbeid i landet». Dette uttaler ...
Les artikkelen
Sør-Sudan trenger akutt hjelp
Sør-Sudan står overfor den mest alvorlige sultkatastrofen siden landet ble uavhengig. Ifølge UNICEF vil opptil ...
Les artikkelen
Gir flybensin i gave
De første 90 jerrykannene med flybensin overleveres fra flygende rotarianere til flygende hjelpearbeidere. Og det ...
Les artikkelen
En hardtarbeidende drømmer
Jeg er den første som flytter lenger vekk enn en time. Og lenger skal det ...
Les artikkelen
Bushflyene frakter koronavaksiner
Covax-programmet rulles nå ut i en rekke utviklingsland, og MAF sine bushfly har så langt bidratt til å frakte vaksiner og helsepersonell i Indonesia, Lesotho ...
Les artikkelen
Elektriske fly og bærekraftig luftfart. – Nærmere enn vi tror?
Visjonære ledere innen bærekraftig luftfart samles i morgen 10. mars til online-konferansen «Ecological and Electric ...
Les artikkelen
Utfordrende fredsarbeid i Sør-Sudan
Verdens yngste stat har allerede en blodig historie. En halv million har mistet livet – ...
Les artikkelen
Ny periode på Papua Ny-Guinea
Godt nytt år! Vi er takknemlige for MAF-familien. Sammen er vi et team som gjør ...
Les artikkelen
Bushflyet reddet Joseph
Vipps til 77777
Les artikkelen
Bygger luftbro for voldsutsatte kvinner
BUKAVU, DR KONGO:Inne på det bevoktede Panzi-sykehuset lever håpet for hundrevis av kvinner utsatt for ...
Les artikkelen
Fredskapere
I over 20 år har det vært konflikter mellom stammene Rendille og Borana av Marsabit ...
Les artikkelen
MAF-pioneer Stuart King er død
Stuart King har sovnet inn i en alder av 98 år. Han var under andre ...
Les artikkelen
Dr. Mukwege mottok koronautstyr
Nylig fikk Nobels fredsprisvinner Dr. Denis Mukwege svar på sin bønn om testutstyr for Covid-19 ...
Les artikkelen
Viktig funksjon i en spesiell tid
Siden midten av mars har nedstengte samfunn, isolasjon og sosial distansering blitt den globale normen ...
Les artikkelen
MAF-75-jubileumsside
Etter å ha sette Europa i flammer under 2.  verdenskrig fikk noen unge krigspiloter en ...
Les artikkelen
Forandring tar tid
Intervju med Jan Ivar og Linda Andresen – MAFs utsendinger på  Papua Ny-Guinea – Hva ...
Les artikkelen
Øst-Timor, landet som gjenoppbygges
I et land som bærer preg av en lang og turbulent historie, er blant annet ...
Les artikkelen
MAF-pilot mistet livet på Papua
Vi sørger over tapet av vår kollega og MAF-pilot, Joyce Lin.  Joyce forlot flyplassen Sentani, ...
Les artikkelen
Søstrene i Moroto
En håndfull søstre har viet sine liv til å hjelpe sårbare kvinner i et av ...
Les artikkelen
Korona: Slik jobber MAF Norge
Covid 19 har store konsekvenser, både nasjonalt og globalt. MAF følger situasjonen tett. (Siden oppdateres ...
Les artikkelen
Imanyas reddende engler
– I vår kultur blir barn forsømt, men de er like verdifulle som alle andre, ...
Les artikkelen
Luftens Robin Hood
Tekst: Willy Ludvigsen MAFs grunnleggere drømte om å bruke bombeflyene til noe bedre enn å ...
Les artikkelen
Endelig nytt sjøfly i Bangladesh
«Flyet er her! Det er nesten surrealistisk å se det lande ved hangaren etter to ...
Les artikkelen
Flyr for en bærekraftig fremtid
Ingen organisasjon eller mennesker kan makte å gjøre alt, men alle kan bidra med noe ...
Les artikkelen

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: St. Olavs gate 28, 0166 Oslo

MAF bruker følgende bankkonti: Gavekonto (hoved): 7058.63.60610.
Håpets Vinger og månedsbrev: 1503.24.46504. Brev til nye givere: 1503.25.33334

MAF bruker følgende Vippsnumre 77777 (hoved), 2424 og 2474. 

Organisasjonsnummer: 980421899

MAF behandler alle opplysninger om våre givere strengt konfidensielt. Behandlingen skjer i henhold til Personopplysningsloven. Les mer her

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

MAF tar ditt
personvern
på alvor
MAF tar ditt personvern på alvor

Vi ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies (informasjonskapsler) for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies, eller trykk «her» for å lese mer om personvern.