Møter ungdommer ansikt til ansikt

Intervju med Hanne Hodne om CO-PILOT

Tekst: Odd Arild Nessa Foto: Torkild Groven

 

I vår startet Hanne Hodne i en 20 prosent stilling i MAF som prosjektleder for CO-PILOT. Vi møtte henne på stand på Skjærgårds Music & Mission-festival for å lodde stemningen og høre hvordan hun trives i den nye jobben.

 

– Dette synes jeg helt utrolig kjekt, sier Hanne entusiastisk. Jeg liker å møte ungdommer ansikt til ansikt, og her på skjærgårds får jeg møte flere tusen i løpet av uka. Noen er veldig nysgjerrig, og jeg føler at CO-PILOT skiller seg litt ut med det vi gjør. Det er ikke mange som holder på med bistandsflyvning med småfly.

 

Vi tar en kikk nedover standsgata hvor et godt antall organisasjoner og folkehøyskoler er representert. Tidligere har Hanne jobbet for Strømmestiftelsen og Skjærgårds, og blant annet arrangert 24-festivaler rundt om i landet som er et opplegg for Tweens under Stiftelsen Skjærgårdsgospel. Tidligere var MAF et delvis ukjent navn for Hanne, men da hun startet i jobben, oppdaget hun at flere i familien hadde vært partnere i mange år – og veien til å takke ja til jobben var kort.

 

– MAF er faktisk ynglingsorganisasjonen til mine besteforeldre, forteller Hanne og smiler. Da jeg sa at jeg skulle begynne i jobben, ble de så stolt. Sist jeg besøkte dem på Klepp, hadde de Wonderbaumen med jerrykanne hengende på toalettet, det var morsomt. Jeg håper jeg kan være med å videreføre den gode jobben som har blitt gjort her i mange år, men mest av alt gjøre MAF kjent blant dagens ungdommer.

 

Hanne ser for seg CO-PILOT som et fast innslag på festivaler og i ungdomsmiljøer de neste årene – at arbeidet kan bli noe som setter dype spor.

 

– Vårt arbeid er altfor viktig til å ikke involvere denne generasjonen. Jeg skal jobbe for at CO-PILOT og MAF blir satt på kartet for unge i dag, og mest av alt at det skal blir personlig og nært slik at engasjementet kommer naturlig. Jeg ser hvor viktig arbeidet er – å gi effektiv hjelp til mennesker i isolasjon og konflikt. MAF skal være mer kjent om 5 år, ikke bare for vår organisasjon i Norge først og fremst, men for alle de vi hjelper. Jeg vil tenne andre for saken – slik at de kan bli like glad i MAF som meg, avslutter hun.

 

Fakta om Hanne:

Alder: 22
Sivilstand: Singel
Stilling: prosjektleder, CO-PILOT
Bor: i Oslo
Kommer fra: Klepp

Klarer seg ikke uten: Bibel, lommekniv og sportsteip.

 

Hanne Hodne sammen med Karoline Tunold Unstad på stand under Skjærgårds.

Flere aktuelle artikler