No feed found with the ID 2. Go to the All Feeds page and select an ID from an existing feed.

ISOLERT SKOLE FEIRET SINE FØRSTE EKSAMENSELEVER 🙌🏼✈️

For litt over to år siden åpnet Nomad Mougulu High School, som ble bygget med støtte fra MAF. Skolen ligger isolert i Papua Ny-Guineas høyland, og kan kun nås til fots eller med fly. 50 elever ble feiret med storslått ...eksamensseremoni, og ifølge lærerne stod de unge elevene prøven med glans 👏🏼 For folket i Mougulu har ikke skole vært en selvfølge, derfor var stemningen preget av høytid og stor glede under feiringen.

Tilgang til god utdanning er de viktigste byggesteinene for velstand, bedre helse og likeverd i alle samfunn. Vi gleder oss sammen med folket i Mougulu!

#viflyrforlivet

ISOLERT SKOLE FEIRET SINE FØRSTE EKSAMENSELEVER 🙌🏼✈️

For litt over to år siden åpnet Nomad Mougulu High School, som ble bygget med støtte fra MAF. Skolen ligger isolert i Western Province i Papua Ny-Guineas høyland, og kan kun nås til fots eller med fly. 50 elever ble ...feiret med storslått eksamensseremoni, og ifølge lærerne stod de unge elevene prøven med glans 👏🏼 For folket i Mougulu har ikke skole vært en selvfølge, derfor var stemningen preget av både høytid og stor glede.

Tilgang til god utdanning er de viktigste byggesteinene for velstand, bedre helse og likeverd i alle samfunn. Vi gleder oss sammen med folket i Mougulu!

#viflyrforlivet

FROKOSTMØTE MED MAF OG DR. DENIS MUKWEGE ✈️🙏🏼

Det var en stor ære for oss i MAF Norge å arrangere frokost med fredsprisvinner Dr. Denis Mukwege da han besøkte Oslo i helgen. I 2020 inngikk MAF et samarbeid med Dr. Mukwege og hans Panzi Hospital om å etablere en luftbro i DR ...Kongo. Luftbroen henter ut kvinner utsatt for seksualisert vold fra jungelområder og frakter dem til sykehuset i Bukavu.

I møtet fortalte Dr. Mukwege om den utfordrende situasjonen i landet, og uttrykte hvor stort behovet er for flyhjelp. Det ble drøftet hvordan MAF i enda større grad fremover kan bidra.

«Jeg vil virkelig takke dere alle for det dere gjør. Når vi sitter her, så er det vanskelig forstå hva som skjer i den store skogen i DR Kongo – hvor det ikke er veier. Folk lever i en forferdelig situasjon, og at jeg kan få muligheten til å jobbe med MAF gjør at vi kan koble mennesker sammen. Gjennom dette kan vi si til de som trenger hjelp: «Vi er dine medmennesker, selv om du er i bushen og ikke har tilgang til hjelp, har vi fortsatt omtanke for deg.»

Til stede på frokosten var blant annet tidligere nestleder i nobelkomiteen, Henrik Syse , som for fire år siden var med å tildele fredsprisen til en verdig vinner. Med rundt bordet var også Trine Rein som på sine julekonserter har satt spesielt fokus på Luftbroen-samarbeidet, og støttet finansielt.

#panzi
#viflyrforlivet
Mugisho

SAMARBEID MED DR. MUKWEGE – LUFTBROEN I DR KONGO ✈️❤️

MAF-pilot David Jakobsson forteller om hvordan kvinner utsatt for vold får hjelp og behandling ved Dr. Mukewege og hans Panzi-sykehus. Flyene gjør det mulig å hente ut pasienter over store avstander.
🙏🏼
...#viflyrfolivet
#DrMUKWEGE
#Panzi

BEKJEMPER TROPESYKDOM I SØR-SUDAN OG CHAD ✈️

Like før jul fløy MAF Sør-Sudan representanter fra The Carter Center, en organisasjon som ble etablert av tidligere president i USA, Jimmy Carter. På 1980-tallet satte han fokus på å bekjempe guineaorm, en tropisk parasitt-sykdom som ...den gang var svært utbredt i afrikanske land, med hele 3,5 millioner rapporterte tilfeller.

The Carter Center har siden gang stått i frontlinjen mot parasitten, og i dag er den utryddet i de fleste land, med unntak av Tsjad og Sør-Sudan hvor den fortsatt har mange tilfeller. Smitten kommer fra urent vann som inneholder vannlopper, som igjen bærer Dracunculus medinesis-parasitten.

Med håp om å utrydde sykdommen har organisasjonen åpnet en ny klinikk i Lafon i Øst-Ekvatoria. Guinea-sykdom er sjelden dødelig, men pasienten blir ofte syk i flere måneder med smertefulle sår og blemmer på kroppen.

JORDMOREN, MISJONÆREN OG «ALTMULIGKVINNEN» ✈️🙌🏼🌟

80 år gamle Norunn Sjøli er mangeårig styremedlem i MAF. Like før jul fikk vi et innblikk i hennes liv og historie – og det var inspirerende!

Les om Norunn her: shorturl.at/GMPT1

MAF-PILOT DAVID JACOBSON TALKING ABOUT THE COLLABORATION WITH PANZI-HOSPITAL IN DR CONGO