Jemimah Ruth Aarakit jobber som prosjektleder for ADRA i Sør-Sudan. For tiden gjør de en viktig innsats på 19 skoler i Kapoeta og områdene rundt.

 

I Sør-Sudan knytter ADRA (Andventistenes utviklings- og nødhjelpsorganisasjon) seg direkte til lokalsamfunnet gjennom en metode som kalles «REFLECT». Hensikten med REFLECT er å styrke lokalbefolkningen til å sette pris på viktigheten av utdanning, samt å gi dem mulighet til å delta i å identifisere egne problemer og løsninger.

 

– Den innfødte befolkningen i Kapoeta er nomadiske kvegfangere. Deres eneste levebrød er avhengig av dyreoppdrett, og utdanning er ikke en prioritet, sier Ruth og fortsetter:– Vi gir dem derfor opplæring i grunnleggende leseferdigheter og tilbyr kurs knyttet til viktige spørsmål som foreldreskap, barneoppdragelse, fredsopplæring, helse og ernæring, og sparing slik at både familier og landsbyen kan dra nytte av dette.

 

For sulten til å lære
Sult fører til at mange barn i Kapoeta faller ut av skolen eller aldri kommer dit i det hele tatt. Mange familier – spesielt fra Kapoeta – engasjerer barna i småhandel, andre sende barna sine til gullgruver, mens noen barn blir tiggere på gaten. Dette til tross for at ANDR og Verdens matvareprogram tilbyr gratis skolemat. Grunnskolemåltid som elevene kan få inneholder ris, bønner, olje og salt. Måltidet serveres en gang per dag på slutten av skoledagen.


Vil gjøre noe
– Jeg engasjerte meg i dette arbeidet fordi jeg er lidenskapelig opptatt av humanitært arbeid. Jeg blir berørt når jeg ser folk lide, spesielt barn. Da føler jeg at jeg må gjøre noe. Jeg vil på en praktisk måte vise nestekjærlighet og bidra til å forandre liv, sier hun med en dyp overbevisning.

 

Tid frigjøres
Ruth flyr med MAF når hun skal frem og tilbake til Kapoeta. Prosjektlederen forteller at hun har prøvd andre fremkomstmidler, men det tar både tid og krefter, og nå frigjøres denne tiden til å gjøre det hun egentlig skal.

 


– Pilotene er veldig snille, og de har svært gode flyferdigheter. Jeg er takknemlig for at MAF flyr til isolerte steder som dette, sier Ruth før hun avslutter med å si: – Jeg elsker å fly med MAF.


 

 

 

 

Flere aktuelle artikler