– Denne boksen forandrer samfunnet, utbryter pastor Ezekiel begeistret. Pilot Michael Dupuis møter Ezekiel i det han nettopp har landet i et av MAFs Cessna-fly i landsbyen Nungwaia på Papua Ny-Guinea.

Boksen han snakker om kalles for «bibelboks» og er på størrelse med en mobiltelefon med solpanel på den ene siden og høyttaler på den andre.

En liten databrikke i boksen kan inneholde mer enn Bibelen: Undervisning om hygiene eller forebyggende helsetiltak, skoleundervisning, temaer for barn og voksne.

Mødrene lytter

– Mødrene i Nungwaia-samfunnet er så begeistret for lydbiblene, forteller en kvinne fra landsbyen.

Mange mødre vet ikke hvordan Bibelen skal leses, og selv om de gjorde det, kan det ta mange timer, og de ville nesten ikke forstå eller finne ut hva de har lest.

– Noen har dårlig syn, fortsetter hun. Bibelboksen er vår sjanse til å lære, når vi er opptatt av matlaging, eller når vi jobber i hagen. Vi kan bære den rundt, uansett hvor vi går.

Den lille boksen kan også gi tilgang på undervisning av nyttige emner laget spesielt for kvinnene. Og det er enorme behov for opplysning, undervisning og økt kunnskap for å bedre levestandarden for befolkningen på den store øya.

Forventet levealder i landet er 65,5 år. Både barne- og mødredødeligheten er høy og på FNs utviklingsindeks ligger landet lavest av de rangerte stillehavslandene nummer 153 av 187, i 2018.

Stor etterspørsel

– Hver gang jeg lander her, forsvinner bibelboksene raskt, sier pilot Mikael Dupuis.

Den fjerntliggende landsbyen i East Sepik-provinsen besøkes flere ganger hver måned av MAFs piloter. MAF finansierer flyvningene og mesteparten av kostnadene, men selger boksen til en symbolsk pris slik at den blir tatt vare på.

Og det er ikke bare Bibler som MAF tar med. Esker med medisinsk utstyr blir losset fra flyet på hver flytur. Sykepleiere måtte gått i 6-7 timer til nærmeste busstopp før de reiste ytterligere 8 timer til Wewak for å hente de medisinske forsyninger de trenger. De går bokstavelig talt mange ekstra mil for å sikre at pasientene får de tjenestene de trenger til vanlig. Da er det en fantastisk glede at MAF kan lette deres hverdag ved å frakte varene inn til de avsidesliggende landsbyene.

Vi tar utfordringen

Vil du være med å spre kunnskap med bibel- boksen og lette sykepleiernes hverdag? Da skal MAF Norge sørge for at gaven får vinger og flys dit den skal.

Takk for at du bryr deg!

Flere aktuelle artikler