Elizita (23) var gravid og måtte raskt til sykehus for at tvillingguttene hennes skulle overleve. Fem år senere fikk de leke i flyet til piloten som reddet dem.

 

9 timer ville det tatt med bil fra landsbyen Suai, på humpete veier til hovedstaden Deli, noe som ville fått fatale følger for guttene. Heldigvis var MAF-pilot Jonatan Lowe på vingene og hentet Elizita og fløy henne til sykehuset, slik at hun fikk føde med keiser- snitt under ordnede forhold.

– Jeg husker godt denne dagen for fem år siden da jeg fikk bidra til at to gutter overlevde. Å se en lykkelig familie returnere til landsbyen gjorde inntrykk på meg den gangen. 90 minutter i lufta utgjorde en forskjell på liv og død, sier Jonathan.

 

Tilbake etter fem år

Nylig var Jonatan tilbake i landsbyen og møtte Elizita og hennes to gutter Forino og Farino, som nå har blitt 5 år.

– Jeg hadde litt tid mens jeg ventet på noen passasjerer i Suai, så derfor dro jeg til landsbyen for å se om jeg kunne finne tvillingene, forteller han.

For Jonatan ble dette en helt spesielt gjensyn.

– Det var sterkt å være sammen med dem, se at de har det bra og at de er sterk og sunne. Det gleder meg atde får muligheten til å begynne på skolen til høsten. Det ble et minne for livet å se to entusiastiske friske gutter klatre inn i flyet og leke piloter, og ikke minst enda en påminnelse på hvorfor jeg gjør dette her, avslutter han.

 

Hver dag mottar vi henvendelser om å evakuere syke eller skadde til og fra nærmeste sykehus rundt om i verden. Bare i Øst-Timor har vi gjennomført over 1800 livsviktige luftambulanseoppdrag siden 2007. 

 

Takket være trofaste partnere som deg kan MAF bety en forskjell for slike som Elizita, Forino og Farino.

Flere aktuelle artikler