BLINDE FÅR SYNET TILBAKE

I mange land MAF flyr, møter vi stadig på mennesker som er blinde på grunn av grå stær og trakom. Dette er en stor utfordring for de det gjelder, og som har en overraskende enkel løsning. 
MAF flyr regelmessig ut team med øyekirurger som behandler pasienter, både for grå stær og trakom. Løsning på grå stær er en enkel operasjon der man erstatter den ødelagte linsen med et implantat. Løsning på trakom er antibiotikabehandling.

Smertefull blindhet

Gjentatte ubehandlede trakominfeksjoner fører til en smertefull form for permanent blindhet hvor øyelokkene er vridd innover, noe som gjør at øyevippene skraper mot hornhinnen. Grå stær rammer est eldre mennesker. Barn er mest utsatt for trakom. Problemet fortsetter fordi menneskene som rammes ikke kan komme seg til sykehus, eller ikke vet at det finnes en kur.

Inngrepet tar få minutter

Grå stæroperasjonen er et enkelt inngrep som bare tar noen minutter. Mens kirurgen jobber med én pasient,  klargjøres den neste på et operasjonsbord på samme tid. På denne måten rekker et team med kirurger å operere bortimot hundre pasienter i løpet av én dag.

Mennesker kommer blinde og går seende hjem igjen!

Du kan bidra med å få kirurger og operasjonsutstyr ut til dem som trenger hjelp. Vi har fly og piloter, men trenger din hjelp til å dekke kostnadene ved reisen.Vil du hjelpe oss å gi blinde synet tilbake?

Flere aktuelle artikler