LESOTHO, AFRIKA: Hvem i all verden gidder å fly langt ut i fjellene for redde livet til en gammel heksedoktor uten å ta så mye som en krone i betaling? Dette spørsmålet måtte Mokhethi Moeti fra Lesotho få svar på.

Matekane flystripe i Lesotho blir ofte omtalt som en av verdens mest spektakulære flystriper.

Matekane flystripe i Lesotho blir ofte omtalt som en av verdens mest spektakulære flystriper.

For ett år siden kom nødanropet til MAFs base i Maseru i Lesotho. En person er alvorlig syk og må øyeblikkelig på sykehus. Slike anrop er dagligdags for MAF i Lesotho. 8 av 10 flyvninger er ambulanseoppdrag i dette fattige fjellandet midt inne i Sør-Afrika.

Det spesielle denne gangen er at pasienten, MOKHETHI MOETI, er en velkjent gammel heksedoktor fra landsbyen Nkau like ved flystripa i Matekane. Mokhethi er HIV positiv og hans immunsystem er for lengst nedbrutt. Han har vært meget svak over lengre tid, og når MAFs pilot ankommer klarer han nesten ikke å gjøre rede for seg. Vi får ham på sykehus.

To uker senere blir han utskrevet. Men ett spørsmål må han bare få svar på: – Hva slags folk er det som har forlatt hjemlandet sitt og venner for å fly folk som ham uten å ta betaling? Han har mange lange samtaler med MAFs sykehusprest, Safiri, som forteller ham om at han tror på Jesus og at MAFs piloter flyr gratis fordi de har viet noen år av livet sitt til å vise mennesker som ham Guds kjærlighet ved nettopp å fly gratis på denne måten.

Vi treffer Mokhethi ett år senere. Da er han tilbake i Maseru på ettårskontroll. – Takk Gud for MAF! utbryter han. Han har selv kommet til tro på Jesus, har gitt alt det gamle heksedoktorutstyret sitt til Safiri og bedt ham kaste alt sammen.

Flere aktuelle artikler