Det haster å få hjelpen frem til kvinner og barn i Kongo

 

De dårlige veiene er både utfordrende og farlige å kjøre på, derfor er fly ofte det eneste trygge transportmiddelet for en isolert og sårbar befolkning i DR Kongo.

 

Dette frodige landet, også kalt Afrikas hjerte, har blitt plyndret og herjet i mer enn 100 år. Folket lider under krighandlinger, konflikter og epidemier.

 

Selv fikk jeg et spesielt hjerte for dette landet da jeg som liten bodde flere år i Bukavu. Familien Ludvigsen var misjonærer i en flyktningeleir med 10 000 mennesker, noe som har satt dype spor i meg.

 

Da Denis Mukwege vant Nobels fredspris, ble jeg svært glad. Det var en velfortjent pris for hans innsats for voldtatte kvinner. Nå har MAF Norge bidratt til et samarbeid om flyvninger til Panzi-sykehuset etter jeg personlig møtte Mukwege i Brussel i begynnelsen av april. 

 

Det er ubeskrivelig hva menneskene i Kongo har måttet tåle. Stor fattigdom, underernæring og mangel på muligheter er ofte en konsekvens av krig. Vi kan være med å lindre smerten.

 

Helt siden 1961 har MAF vært tilstede i Kongo og bistått kirker, misjonærer, hjelpeorganisasjoner og lokale sykehus. I fjor betjente MAF 8922 passasjerer på 149 steder, og jobbet med 115 partnerorganisasjoner.

 

For å kunne frakte hjelpearbeidere og organisasjoner ut på felt, og fly skadde og syke til sykehus, er MAF ofte den eneste muligheten, fordi vi kan lande på jungelstriper og i sumpområder.

 

Vi håper du tar utfordringen og blir med å gi Kongo et løft denne påsken!

 

Hilsen Willy Ludvigsen

daglig leder, MAF Norge

 

Gi en påskegave Nå

 

Flere aktuelle artikler