Stuart King er en imponerende mann på 96 år.

Som en av gründerne i Mission Aviation Fellowship for over 70 år siden, besøkte han i 2016 Norge i anledning MAF Norges 30 års-jubileum. Blant historiske krigsfly på Forsvarets Flymuseum på Gardemoen, holdt han en kort tale.

Han kunne mimret om første fase av det som skulle bli et stort eventyr. Han kunne fortalt utrolige historier om fjerne fiendtlige stammer, flykrasj i bushen, landinger på savanner og i ørkener. Han kunne bergtatt oss med sin kunnskap og sitt ufattelige liv fra krigens dager og opp til i dag.*

Men han ville snakke om framtiden.

Det gnistret i stemme og øyne når han så fremover, de nye eventyrene, de mange nye pilotene og mekanikerne som sto klar til tjeneste, de nye lederne som hadde tatt over. Han var takknemlig for alt som hadde skjedd før, men mer interessert i det som lå foran. Hver gang jeg har lyttet til denne mannen, har han åpnet øynene mine og vist retningen – fremover, oppover, utover. Aldri bakover eller retrett. 

Karakteristisk for hans liv er tittelen på boken hans: «Hope has Wings». Håpet har vinger – det løfter, det bærer, det gir fremdrift til uoppdagede steder.


I oktober lanserer MAF Norge offisielt sin ungdomssatsing: «MAF CO-PILOT».
En co-pilot deler på oppgavene med piloten, assisterer, hjelper og gjør flyvningene mulig.  I sommer har to unge medarbeidere, Hanne og Karoline, vært på mange ungdomsfestivaler for å inspirere og verve ungdom som «Co-piloter» i MAF til innsats for fattige og isolerte mennesker!


Vår drøm for framtiden
er å verve tusenvis av unge mennesker som ikke bare kan bære MAF Norge videre, men som kan bære Stuart Kings drøm videre om å se fremover, oppover, utover så lenge det er mennesker i nød med behov for MAF. 

Willy Ludvigsen, daglig leder 

 

__________________________________________________________________

 

Mission Aviation Fellowship (MAF)

MAF er en tverrkirkelig internasjonal organisasjon. Vi driver med bistandsflyvning og nødhjelp. MAF flyr til steder ingen kan eller vil fly – over ørkener, jungel, fjell og sumper, i områder der reisen på bakken tar dager og uker – eller der det ikke finnes veier.

Vi operere med 135 småfly i 25 land. Hvert fjerde minutt er det et MAF-fly som letter eller lander et sted i verden.

Vi flyr for livet

 

 

Flere aktuelle artikler