ANGOLA, AFRIKA: Landminene ligger strødd i Angola. De dreper, gjør veiene livsfarlige og ødelegger folks levebrød. MAF bistår i opprydningen.

MAF-pilot Brent Muddle og journalisten Emma Stewart er med HALO-teamet til minefeltet. Baseleder Julian Hocken i forgrunnen.

MAF-pilot Brent Muddle og journalisten Emma Stewart er med HALO-teamet til minefeltet. Baseleder Julian Hocken i forgrunnen.

Vi har fløyet i Angola siden 1988. Det var nettopp faren veiene utgjorde for misjonærer og andre hjelpeorganisasjoner som bragte organisasjonen hit. Under krigen ble folkets reisemuligheter begrenset. Veiene var minelagt, i dårlig stand, og ofte voktet av banditter. Selv om krigen er over, finnes det fortsatt mer enn seks millioner uoppdagede landminer. Noen veier er fortsatt livsfarlige.

RORY FORBES leder for HALO som rydder miner i Angola:
«Midt i alt alt det triste, var det oppmuntrende å motta så rask og profesjonell hjelp fra MAF. På vegne av HALO vil jeg gjerne uttrykke en stor takk for din assistanse i dag.» Flere år etter at de er lagt, forblir landminer et av verdens farligste våpen. De krever uskyldige ofre, begrenser jordbruket, og utgjør en fare for husdyrene. HALO anslår at det vil ta ti år å igjen gjøre Angola minefritt.

HALO TRUST sysselsetter 8000 personer. På verdensbasis har HALO ryddet 1,3 millioner miner og 10 millioner udetonerte bomber og granater. De har ødelagt 50 millioner kuler og 128 000 maskingevær. Men viktigst av alt, de har ryddet 260 000 km2 for landminer, og ryddet 1200 mil vei i de 10 ulike landene de arbeider i.

Flere aktuelle artikler