I regntiden tar det tre eller fire dager å reise til Marolambo på Madagaskar. Reisen foregår med minibuss, overfyllt med svettelukt, i over 30 grader og uten airconditioning. Man må ta med sin egen mat og være forberedt på å tilberede den selv i veikanten i matpausene. Søvn får man forsøke å få mens man sitter oppreist i et trangt sete.

2620_Vaccination

36908_Hendersons-First-Year-in-Chad,-Chad,-January-2015

Denne formen for reise er utmattende for mennesker og katastrofal om man skal transportere vaksiner. Derfor er MAFs faste flyruter på Madagaskar helt avgjørende for vaksinetransport.

43936_Health-in-a-Box,-Vaccines-Marolambo,-March-2016

Mens ambulanseflygninger ofte er dramatiske hendelser der liv reddes, rett foran øynene på oss, transporteres det vaksiner i store mengder uten at det gjøres noe nummer ut av det. Men vaksiner fører til at mange flere barn vokser opp. Vaksiner redder liv i det stille, uten at noen trenger å frykte det verste.

2619_Hospital vaccines smallVaksinetransport på Madagaskar

Nest etter levende mennesker, er vaksiner kanskje det mest verdifulle vi i MAF transporterer. Noen vaksiner består av levende virus og må behandles svært forsiktig. Mange vaksiner kan bli ødelagt både av sollys og varme. Derfor er MAFs fly så viktige for å få transportert vaksiner effektivt og sikkert ut til menneskene som skal få dem.

Vaksiner er helse på boks. Du kan hjelpe oss ved å betale for transporten.

Willy Ludvigsen i cockpit - hvit bakgrunn

Hilsen Willy Ludvigsen
Daglig leder i MAF Norge

Flere aktuelle artikler