Pressemelding fredag 12. april, Oslo

 

Nobelprisvinner Denis Mukwege og daglig leder i MAF Norge, Willy Ludvigsen, signerte nettopp en avtale om flyhjelp for voldtatte kvinner i Kongo.

 

Intensjonsavtalen innebærer blant annet at MAF skal fly ut medisinske team fra Mukweges Panzi-sykehus slik at det kan settes opp mobile klinikker for å hjelpe kvinner utsatt for seksualisert vold.

 

– Vi kan bygge en luftbro for operasjonsteamet slik at de kan nå ut i isolerte områder, og vi kan fly alvorlig skadde tilbake til sykehus med ambulanse, sier Willy Ludvigsen.

 

Situasjonen i Kongo er svært ustabil og militsgrupper kriger mot hverandre, noe som gjør det vanskelig for hjelpearbeidere å bruke veiene i landet. Landet har lidd i flere tiår under krigshandlinger, vanstyre, matmangel og epidemier. 4,5 millioner er internt fordrevet, folket lever i frykt for overgrep, drap og seksuell vold. Mukwege og hans Panzi-foundation har hjulpet over 50 000 ofre for seksualisert vold.


– Jeg opplever at Mukwege verdsetter MAFs iniativ fordi det gir nye muligheter i arbeidet til Panzi-sykehuset. Den seksualiserte volden mot kvinner og barn bryter ned samfunnet ved å ta verdigheten fra kvinnene som ofte er bærebjelkene. Dette vil vi gjerne hjelpe han i å bekjempe, avslutter Ludvigsen.

 

Fakta:

Møtet mellom Mukwege, MAF Norge og Daniel Nordlander i MAF Sverige fant sted i Brussel 3. mars.  

Denis Mukwege mottok i 2018 Nobels fredspris for sin innsats for kvinner og barn utsatt for seksualisert vold i Kongo.

Siden 1961 har MAF (Mission Aviation Fellowship) vært til stede i Kongo og bistått sykehus, hjelpeorganisasjoner og kirker. I fjor betjente MAF 8922 passasjerer på 149 steder, og jobbet med 115 partnerorganisasjoner.

Panzi sykehus eies og forvaltes av Communauté des Eglises de Pentecôte og Afrique Centrale (CEPAC). En av de største pinsekirkeorganisasjonene i DRC.

 

Gi en påskegave Nå

 

 

 

 

 

Flere aktuelle artikler