23. januar kom det et anrop til MAF Tanzania om en kvinne med fødselsveer og store smerter, det stod om livet. Hun måtte evakueres fra den avsidesliggende Masai-fjellbyen Olemilei i Nord-Tanzania. 

Olelimlei er en liten landsby høyt oppe i en fjellside med en befolkning på rundt 100 personer. Det er øde og uten veier på grunn av beliggenheten.

To dager med kraftige smerter
Kvinnen kunne ikke gå alene og hadde store smerter. Hun ble kjørt på motorsykkel til nærmeste flystripe. Kvinnen hadde hatt veer de siste to dagene, og familien forstod at hun måtte til sykehuset i Loliondo så raskt som mulig.

Båret nedover fjellsiden
Den eneste måten for henne å komme seg til sykehuset var å gå på beina, eller bli båret nedover fjellsiden til landsbyen Malambo som ligger ved foten av fjellet. Hvis hun var heldig var det et tilgjengelig kjøretøy der, i såfall måtte hun kjøres over seks timer på forferdelige veier til sykehuset i Loliondo.

Mange hender hjalp til
Heldigvis var MAF på oppdrag i Molambo den dagen. Mange hender hjalp til med å løfte henne forsiktig inn i Cessna-maskinen.

Etter en femten minutters flytur landet de i Loliondo hvor hun ble tatt imot ved sykehuset. MAF hadde utført sin del, nå sto det til legene og jordmødrene å redde livet til mor og barn. I dag kan vi fortelle at historien endte godt til slutt.

15 minutter. Ett liv reddet. 156,- kroner.

Kvinnen sitter trygt i flyet på vei til sykehuset.

 

 

Flere aktuelle artikler